SIRIJSKA VOJSKA POBEDONOSNO UMARŠIRALA: Turske snage napustile položaje

Novosti online

10. 12. 2020. u 17:25

SIRIJSKA vojska je ušla u oblast bivšeg turskog kontrolnog punkta na putu M-5 nakon povlačenja turskih snaga iz osmatračnice.

СИРИЈСКА ВОЈСКА ПОБЕДОНОСНО УМАРШИРАЛА: Турске снаге напустиле положаје

Foto: Printscreen

Danas, u četvrtak, 10. decembra, snage sirijske vojske ušle su na tursku poziciju kod laboratorija "Al-Kurani", koja se nalazi na međunarodnom autoputu Alep-Damask, jer su turske snage završile demontažu pozicije i potpuno se povukle iz nje.

Dopisnik iz Alepa rekao je da su operacije uklanjanja osmatračnice turskih snaga nastavljene tokom protekla 24 sata, pre nego što su u četvrtak u podne otišli sa desetinama kamiona i vozila koja su bila parkirana unutar osmatračnice.

Izveštač je saopštio da su kamioni i vozila koja su izašla natovareni svojom opremom i opremom punkta, a takođe su tamo bili i turski vojnici koji su se povukli sa punkta "Al-Kurani".

Kamioni koji su napustili punkt išli su međunarodnim autoputem M-5 poznatim kao autoput Alep-Damask i uputili se direktno ka Idlibu.

Nakon povlačenja iz "Al-Kuranija", kojem je prethodilo povlačenje turskih snaga sa tačaka "Al-Rašidin" i "Šeik Akil", prisustvo turskih osmatračnica u Alepu postalo je ograničeno na tačke "Zeleni plato" u blizini grada Al-Ejs na jugu oblasti i "Džabal Andan" na severozapadu pokrajine.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina