CENZURA DONALDA TRAMPA SE NASTAVLJA: Jutjub briše snimke koji tvrde da je bilo izborne krađe u Americi

Novosti onlajn

09. 12. 2020. u 21:44

JUTJUB je najavio da već počinje sa uklanjanjem onih sadržaj u kome se iznose tvrdnje da je bilo izborne krađe, iako se u SAD još vodi pravna borba oko rezultata izbora za predsednika SAD održanih 3. novembra.

ЦЕНЗУРА ДОНАЛДА ТРАМПА СЕ НАСТАВЉА: Јутјуб брише снимке који тврде да је било изборне крађе у Америци

Foto: Tanjug/AP

Utorak je inače označen kao krajnji rok za potvrđivanje izbornih rezultata u svim američkim državama. Posle tog datuma, prebrojavanja, revizije i tužbe se moraju izvršiti. Predsednik SAD Donald Tramp još uvek računa na veliku tužbu kako bi poništio pobedu Džoa Bajdena, ali Jutjub ipak neće čekati ishod.

- Od danas ćemo početi sa uklanjanjem bilo kog dela sadržaja postavljenog na Jutjub u kom se navodi na zaključak da je došlo do izborne krađe ili grešaka koje menjaju ishod predsedničkih izbora 2020. godine - saopštila je ta platforma.

Pored uklanjanja ovog sadržaja, navedeno je da će Jutjub dodatno pojačati domet ka „merodavnim vestima“ i suzbiti dezinformacije. Platforma to već radi od izbornog dana, kada je počela da usmerava gledaoce na zvanične izvore informacija, prenosi RT.

​Jutjub je saopštenje izdao pošto je Donald Tramp nedavno najavio da će staviti veto na Zakon o odobrenju nacionalne odbrane (NDAA), kojim se utvrđuje vojni budžet za 2021. godinu, ukoliko ne bude ukinuta mera koja štiti kompanije u čijem su vlasništvu društvene mreže od odgovornosti za korisnički sadržaj.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)