MINSK SE SPREMA ZA NOVI PROTEST: Pojačano prisustvo specijalne tehnike i policije (FOTO/VIDEO)

Novosti online

06. 12. 2020. u 12:38

SPECIJALNA policijska tehnika i pojačani sastav pripadnika policije dežuraju u centru Minska uoči još jednog neodobrenog mitinga opozicije.

МИНСК СЕ СПРЕМА ЗА  НОВИ ПРОТЕСТ: Појачано присуство специјалне технике и полиције (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA

Ovoga puta, pre početka skupa u centru Minska, tradicionalno su pojačane mere bezbednosti, a u različite oblasti dovedena je specijalna policijska tehnika i brojni autobusi i minibusi sa pripadnicima policije.

​Na centralnoj aveniji Minska – Avenij nezavisnosti, takođe je viđena kolona automobila sa državnim zastavama Belorusije, u pratnji dva vodena topa, takođe sa zastavama.  

Stanovnici Minska takođe su počeli da prijavljuju prekid u radu mobilne i fiksne telefonije uoči današnjeg protesta.

​Ranije su opozicioni kanali na Telegramu pozvali građane u Minsku i drugim gradovima Belorusije da učestvuju u neodobrenoj masovnoj akciji „Marš slobode“. Poslednjih nedelja mitinzi opozicije održavaju se u "dvorišnom" formatu, pa njihovi učesnici očekuju da na taj način izbegnu pritvaranja.

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska. Osim toga, održavaju se i mitinzi pristalica Lukašenka, čija je inauguracija održana 23. septembra. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije