ČETIRI GODINE ŽIVIM U PAKLU: Donald Tramp na "Tviteru" i "Fejsbuku" o izborima i zaveri demokrata i Beloj kući

D. SAVIĆ

03. 12. 2020. u 23:30

NEKADA smo imali dan izbora. Sada imamo izborne dane, nedelje i mesece. Mnogo loših stvari se dogodilo tokom tog neverovatnog perioda.

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ЖИВИМ У ПАКЛУ: Доналд Трамп на Твитеру и Фејсбуку о изборима и завери демократа и  Белој кући

Foto Tviter

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je ovo obraćajući se preko "Tvitera" i "Fejsbuka" video-porukom, a sve je nazvao svojim "verovatno najvažnijim govorom". Izneo je tvrdnje da su predsednički izbori bili prepuni prevara. Aktuelni šef Bele kuće je rekao da njegov demokratski kandidat Džozef Bajden ne može biti predsednik, jer je uveren da su stotine hiljada glasova koji su danima pristizali poštom lažno preokrenuli rezultat u korist njegovog rivala u šest ključnih država.

- Poštanska glasačka prevara je poslednji čin njihovih četvorogodišnjih napora da preokrenu rezultat izbora iz 2016. godine. Bilo je to kao živeti u paklu - ocenio je Tramp svoj četvorogodišnji mandat u Beloj kući.

SI-EN-EN

PROJEKAT "Veritas" objavio je tajne snimke telefonskih razgovora rukovodstva Si-En-Ena, koji ukazuju na pristrasnost tokom predizborne kampanje, protiv Trampa a u korist Bajdena, koja uključuje "zaobilaženje" malverzacija Boa Bajdena, Džozefovog sina. "Veritas" između ostalog citira  predsednika TV mreže Džefa Zakera i njegove navode o aktuelnom predsedniku.

- Ovo je predsednik koji zna da gubi, koji zna da je u nevolji.Ali, ponaša se očajnički i nestabilan je i mi to ne treba da normalizujemo - kaže on.

Iako je odobrio proces tranzicije, Tramp nije priznao pobedu Bajdenu. Rešen je, kaže, da zaštiti američki izborni sistem za koji tvrdi da je sada "pod koordiniranom opsadom". Ove Trampove navode kompanija "Tviter" je označila kao diskutabilne, dok je "Fejsbuk" naveo da je "Bajden projektovani pobednik izbora".

Trampov govor iz diplomatske sobe Bele kuće usledio je dan posle ocene državnog tužioca Vilijama Bara da se dosad nisu pokazale nikakve prevare koje bi nagovestile drugačiji ishod predsedničkih izbora. Vodeći američki mediji, koji su inače sve vreme otvoreno protiv Trampa, navode da će Bajden dobiti dovoljno elektorskih glasova ovog meseca da potuče Trampa i postane novi predsednik.

Sudski postupci koje je pokrenuo Trampov pravni tim u više država SAD do sada nisu dali rezultate. Dok tvrdi da su hiljade njegovih glasova završile na Bajdenovom "računu", Tramp je nagovestio da izborni rezultati "verovatno" neće završiti pred Vrhovnim sudom.

Sada su, kaže Tramp, njegovi napori usredsređeni na to da Amerikanci mogu da veruju u buduće izborne rezultate. Istovremeno je najavio da bi se kandidovao ponovo za predsednika SAD na izborima 2024. godine. Tada će imati isto godina koliko danas ima Bajden.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri