ZA DAN UMRLO SKORO HILjADU LjUDI: Nikad gore korona brojke u Italiji, uprkos merama povećava se broj zaraženih

M.Ostojić, od stalnog dopisnika, Rim

03. 12. 2020. u 18:25

ЗА ДАН УМРЛО СКОРО ХИЉАДУ ЉУДИ: Никад горе корона бројке у Италији, упркос мерама повећава се број заражених

Foto: EPA

OD danas je situacija u Italiji zastrašujuće pogoršana u pogledu broja preminulih od korona virusa. Danas, u jednom danu, preminulo je gotovo hiljadu ljudi, tačnije 993, 309 više nego juče. Ovo je rekordan broj preminulih od početka pandemije. Danas je registrovano još 23.225 novih slučajeva virusa korona, dok je juče bilo 20.709.

Toliko je velikih nepoznanica i zbunjujuće je zašto se, i pored svih mera u zaustavljanju Kovida napreduje ka, kako ga nazivaju u crnom tunelu.

Restorani i barovi se više od 40 dana zatvaraju u 18 sati, policijski čas traje od 22 u istom tom periodu, zatvoreni su bazeni, teretane, pozorišta, bioskopi, galerije, muzeji, naređeno je održavanje distance u radnjama, maske su obavezne, veliki tržni centri su zatvoreni za vikend, ali žarišta se stvaraju i preminulih je sve više.

Za božić je biti blokada, sa policijskim časom od 22 sata, mise u crkvama će biti od 20 sati sa ograničenim brojem vernika da bi se ljudi mogli vratiti kući do policijskog časa.

Sve se preduzima da se spreči treći talas virusa za koji bi okidač mogle da budu božićni i novogodišnji praznici, zabranjeno je kretane iz opštine u opštinu i regiona u region u vreme praznika i sve do 6. janura po Dekretu koji je danas stupio na snagu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)