ZA DAN UMRLO SKORO HILJADU LJUDI: Nikad gore korona brojke u Italiji, uprkos merama povećava se broj zaraženih

M.Ostojić, od stalnog dopisnika, Rim

03. 12. 2020. u 18:25

OD danas je situacija u Italiji zastrašujuće pogoršana u pogledu broja preminulih od korona virusa. Danas, u jednom danu, preminulo je gotovo hiljadu ljudi, tačnije 993, 309 više nego juče. Ovo je rekordan broj preminulih od početka pandemije. Danas je registrovano još 23.225 novih slučajeva virusa korona, dok je juče bilo 20.709.

ЗА ДАН УМРЛО СКОРО ХИЉАДУ ЉУДИ: Никад горе корона бројке у Италији, упркос мерама повећава се број заражених

Foto: EPA

Toliko je velikih nepoznanica i zbunjujuće je zašto se, i pored svih mera u zaustavljanju Kovida napreduje ka, kako ga nazivaju u crnom tunelu.

Restorani i barovi se više od 40 dana zatvaraju u 18 sati, policijski čas traje od 22 u istom tom periodu, zatvoreni su bazeni, teretane, pozorišta, bioskopi, galerije, muzeji, naređeno je održavanje distance u radnjama, maske su obavezne, veliki tržni centri su zatvoreni za vikend, ali žarišta se stvaraju i preminulih je sve više.

Za božić je biti blokada, sa policijskim časom od 22 sata, mise u crkvama će biti od 20 sati sa ograničenim brojem vernika da bi se ljudi mogli vratiti kući do policijskog časa.

Sve se preduzima da se spreči treći talas virusa za koji bi okidač mogle da budu božićni i novogodišnji praznici, zabranjeno je kretane iz opštine u opštinu i regiona u region u vreme praznika i sve do 6. janura po Dekretu koji je danas stupio na snagu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi