TOTALNO LUDILO: Pacijent sa kovidom 19 vratio se kući nedelju dana nakon kremiranja

Novosti online

29. 11. 2020. u 19:59

INDIJSKI 75-godišnjak koji je bio pozitivan na kovid 19 vratio se iz bolnice kući nedelju dana nakon što su članovi porodice dobili navodno njegovo telo i kremirali ga.

ТОТАЛНО ЛУДИЛО: Пацијент са ковидом 19 вратио се кући недељу дана након кремирања

Foto: EPA

Kao rezultat ovog incidenta, lokalne vlasti pokrenule su istragu kako bi se razjasnio ovaj morbidan slučaj.

Šibdas Bandiopadjaj zaražen virusom korona primljen je u bolnicu u gradu Barasat (država Zapadni Bengal) 11. novembra. Dva dana kasnije, rođaci su obavešteni da je preminuo.

Njegovo telo je bilo držano u plastičnom omotu, kako je propisano bezbednosnim protokolima, a porodici je pokazano samo izdaleka. Rođaci tvrde da nisu mogli jasno da vide lice. Međutim, oni su kremirali telo i pripremali se za obavljanje pogrebnog obreda.

- Onda smo dobili poziv. Neko nam je rekao da se moj otac oporavio i da treba da zatražimo da ga hitna pomoć odveze kući iz bolnice. Bili smo iznenađeni. Svakako smo ga doveli kući. Ne znamo koga smo kremirali - rekao je sin pacijenta.

Šibdas je u bolnicu primljen 11. novembra, a na pitanje kako se ovo desilo zvaničnik zdravstvenog odeljenja Barasat rekao je da je 13. novembra drugi čovek umro od infekcije kovidom 19. Lokalne vlasti su preduzele mere otkrivanja propusta u ovom slučaju, piše „Nju Indijan eksperes“.

- Ako bolnica otkrije propuste, preduzećemo stroge mere. Ali čini se da su dokumenti o podacima roditelja ti koji su stvorili ovu zabunu - zaključio je zvaničnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna