DOZVOLU ZA "FAJZEROVU" VAKCINU? London sledeće nedelje izdaje dozvolu za cepivo protiv korone

Tanjug

28. 11. 2020. u 22:04

VELIKA BRITANIJA bi u toku sledeće nedelje trebalo da izda dozvolu za vakcinu protiv kovid-19 koju su razvile kompanije "Fajzer" i "BioNTek", dok bi isporuka trebalo da otpočne nekoliko sati nakon izdavanja odobrenja, prenosi Rojters pozivajući se na "Fajnenšl tajms".

ДОЗВОЛУ ЗА ФАЈЗЕРОВУ ВАКЦИНУ? Лондон следеће недеље издаје дозволу за цепиво против короне

Foto Ž. Knežević

Imunizacija vakcinom koju su razvile kompanije "Fajzer" i "BioNTek" trebalo bi da otpočne 7. decembra, naveo je "Fajnenšl tajms" pozivajući se na neimenovani izvor.

Britanski premijer Boris Džonson je danas za ministra zaduženog za raspodelu vakcina protiv kovid-19 imenovao Nadhima Zahavija, trenutno sekretara za biznis.

Vlasti Velike Britanije su 20. novembra od nacionalne Regulatorne agencije za lekove i medicinske proizvode formalno zatražile da proceni efikasnost vakcine koju su razvili "Fajzer" i "BioNTek", a u petak i vakcine "AstraZeneke" i Univerziteta u Oksfordu.

Britanija je naručila 40 miliona doza vakcine kompanija "Fajzer" i "BioNTek", kao i 100 miliona doza koju su razvile kompanija "AstraZeneka" i Univerzitet u Oksfordu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna