NOSI MASKU, PERI RUKE: Belgijska vlada pisala Deda Mrazu

tanjug

24. 11. 2020. u 00:59

НОСИ МАСКУ, ПЕРИ РУКЕ: Белгијска влада писала Деда Мразу

Foto: Depositphotos

RESTRIKTIVNE mere širom Evrope uslovile su da vlade mnogih zemalja daju instrukcije svima koji budu nosili kostime Deda Mraza da drže distancu i da nose maske, preneo je Rojters.

Vlasti zemalja Evropske unije se trude da omoguće građanima da u krugu porodice dočekaju Božić i ublaže restriktivne mere tako što će dozvoliti da pet osoba bude prisutno u jednom domaćinstvu za Božić, koji većina Evropljana slavi 25. decembra.

Mnogi će da otkriju planove ove nedelje i razmišljaju na sličan način, a to je da ograniče broj ljudi na porodičnim okupljanjima, dok su neki festivali otkazani, poput nemačkog božićnog marketa ili Parade mudrih u Španiji, navodi Rojters.

Belgijski premijer Aleksander de Kro je zabrinut zbog trećeg talasa koji bi mogao da usledi, nakon što je drugi počeo da slabi.

- Ili ćemo prekinuti treći talas za Božić ili će treći talas početi tog dana - rekao je De Kro, koji planira da slavi samo sa suprugom i dvoje dece.

Belgijska vlada je čak pisala Svetom Nikoli, odnosno, kako na Zapadu zovu ovog sveca, Deda Mrazu, koji 6. decembra tradicionalno deli poklone deci.

- Deda Mraze, drži distancu, peri ruke redovno i nosi masku kada je to neophodno - piše u saopštenju belgijske vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)