SAUDIJSKI ZVANIČNIK: Teroristički napad; Huti - Raketirali smo naftno postrojenje

Tanjug

23. 11. 2020. u 21:09

NEIMENOVANI zvaničnik Saudijske Arabije iz Ministarstva energetike potvrdio je danas da je došlo do požara u rezervoaru za gorivo u stanici za distribuciju naftnih derivata na severu grada Džeda, navodeći da je to posledica "terorističkog napada projektilom", prenosi saudijska državna agencija SPA.

САУДИЈСКИ ЗВАНИЧНИК: Терористички напад; Хути - Ракетирали смо нафтно постројење

Foto: Tanjug/AP

Prema navodima tog izvora, vatrogasni timovi su ugasili požar, u kojem nije bilo žrtava niti je iko povređen, prenosi Rojters.

On je dodao da to nije uticalo na saudijsku kompaniju Armako da snadbeva gorivom svoje kupce.

Prethodno su danas jemenski pobunjenici Huti saopštili da su novom krstarećom raketom pogodili saudijsko naftno postrojenje u lučkom gradu Džeda, samo nekoliko sati nakon što je završen onlajn samit lidera G20, kojem je predsedavala Saudijska Arabija.

Kako navodi AP, video snimci objavljeni na društvenim medijima pokazuju da je došlo do požara u naftnom postrojenju u Džedi pre zore. Na satelitskim fotografijama koje su kasnije objavljene takođe se vidi požar.

Portparol vojnih snaga Hutija, brigadni general Jehija Sarije, naveo je ranije na Tviteru da su pobunjenici ispalili novu krstareću raketu "kuds-2" na to postrojenje.

On je objavio i satelitske fotografije sliku koja se podudara sa fabrikom sirovina naftne kompanije Armako, u kojoj se u rezervoarima čuvaju naftni proizvodi.

Reč je o objektu koji se nalazi jugoistočno od međunarodnog aerodroma "Kralj Abdulazis" u Džedi, velikog aerodroma na kojem sleću muslimanski hodočasnici na putu do obližnje Meke.

Na snimcima objavljenim na internetu vidilo se kako gori područje sa cisternama koje nalikuje velikoj fabrici, a čule su se sirene i policijska vozila kod autoputa u blizini objekta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama