UZNEMIRUJUĆI PRIZORI IZ KABULA: Porodica oplakuje dečaka ubijenog u bombaškom napadu, najmanje osmoro mrtvih u jutrošnjem napadu (FOTO)

Tanjug

21. 11. 2020. u 14:00

U JUTROŠNjEM minobacačkom napadu na stambene četvrti u prestonici Avganistana Kabulu, poginulo je najmanje osmoro ljudi, od kojih je jedno dete, a ranjeno 31.

УЗНЕМИРУЈУЋИ ПРИЗОРИ ИЗ КАБУЛА: Породица оплакује дечака убијеног у бомбашком нападу, најмање осморо мртвих у јутрошњем нападу (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP Photo

Predstavnik ministarstva unutrašnjih poslova Avganistana Tarik Arijan izjavio je da su na Kabul ispaljene ukupno 23 minobacačke granate iz dva vozila, kao i da do sada niko nije preuzeo odgovornost za jutrošnje smrtonosno granatiranje avganistanske prestonice, preneo je AP.

Talibani su ubrzo nakon napada izdali saopštenje u kojem odbacuju bilo kakvu odgovornost za jutrošnji napad.

Na tom području dejstvuje i grupa povezana sa Islamskom državom koja je u poslednje vreme preuzimala odgovornost za smrtonosne napade u Kabulu, uključujući i dva napada na visokoškolske ustanove u kojima je stadalo preko 50 ljudi, uglavnom studenata.

Neposredno uoči minobacačkog napada, eksplodirao je jedan automobil-bomba i usmrtio pripadnika bezbednosne službe i ranio još troje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!