"LAZANJA" ŠIFRA ZA NARKOTIKE: U Italiji hapšenje dva nesvakidašnja prestupnika - "teta Bjanke" i predsednika Vlade Kalabrije

I. S.

20. 11. 2020. u 07:52

RIMSKA policija uhapsila je Bjanku Zarfati (71), poznatu pod nadimkom "tetka Bjanka", koja je optužena da je, kao šefica bande, "rasturala" drogu u severnom delu italijanske prestonice.

ЛАЗАЊА ШИФРА ЗА НАРКОТИКЕ: У Италији хапшење два несвакидашња преступника - тета Бјанке и председника Владе Калабрије

Foto: Printskrin

List "Il fato Kotidijano", prenosi da je policija na osnovu snimaka telefonskih razgovora članova bande otkrila da su se međusobno sporazumevali šifrovanim jezikom. Drogu su nazivali "pohovane kriškice", "lazanje" ili "špagete sa školjkama".

Po hapšenju "tetka Bjanka" se branila da je samo "razmenjivala kulinarske recepte". Banda je bila specijalizovana za "rasturanje" kokaina. Telefonsko prisluškivanje pokazalo je i da su se članovi bande žalili jedni drugima "da su retki koji još uvek rade ozbiljno, na stari način i cene datu reč".

DRŽAVNA POMOĆ

PORED Bjanke Zarfati uhapšeno je desetak njenih saradnika. Za sedmoro je dokazano da su primali novčanu mesečnu pomoć države, predviđenu za osobe bez prihoda.

Na datu reč se, izgleda, oslanjao i predsednik regionalne vlade Kalabrije Domeniko Talini, član stranke desnog centra Forca Italija, uhapšen pod optužbom da je sarađivao sa kriminalnom organizacijom Ndrangeta. On je pomogao njenom lokalnom ogranku da osnuje preduzeće za distribuciju medicinskog materijala na veliko, koje je imalo 20 prodajnih mesta u regionu Kalabrije, Pulje i Emilije Romanje.

Zauzvrat, Ndrangeta je Taliniju pomogla na lokalnim izborima 2014. i u januaru ove godine, kada je, zahvaljujući podršci mafijaških partnera, izabran za regionalnog premijera. Predsednik parlamentarne komisije za borbu protiv mafije Nikola Mora u januaru je uzalud tvrdio da je "Talini nepodoban za funkciju zbog sumnje da je povezan sa mafijom".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere