"BOJTE SE BOGA!" Zaharova žestoko odgovorila na napad na Rusiju

Novosti online

15. 11. 2020. u 17:06

LOGIKA Varšave je da za sve treba optužiti Moskvu, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova i pozvala Poljsku da se „plaši Boga“, nakon izjave portparola ministra-koordinatora poljskih specijalnih službi Stanislava Žarina o „ruskoj pretnji“.

БОЈТЕ СЕ БОГА! Захарова жестоко одговорила на напад на Русију

Foto: EPA

- Bojte se Boga, Stanislave. Onoliko laži i prljavštine koliko su poljski političari izlili na Rusiju bilo bi dovoljno za đubrenje rajskih vrtova. Istorija Drugog svetskog rata, pad predsedničkog aviona kod Smolenska, žalosni ishodi obojenih revolucija u Evropi, infodemija u periodu virusa korona – za sve to, po logici brojnih predstavnika zvanične Varšave, i mnogo štošta drugo -  treba optužiti Rusiju - izjavila je Zaharova, a objavljeno je na zvaničnom Fejsbuk nalogu MIP-a Rusije.

Zaharova je pozvala poljsko rukovodstvo da, ukoliko se zaista brine za ugled zemlje, pronađe i kazni one koji skrnave grobove i spomenike vojnika Crvene armije - oslobodilaca Evrope od fašizma, koji se nalaze na teritoriji Poljske.

S tim u vezi, Zaharova je istakla da će sa mnogo većim zadovoljstvom govoriti o uspesima Varšave na tom polju tokom brifinga nego o pozivima upućenim poljskoj strani da ispuni obaveze za očuvanje memorijala.

Ranije je Žarin izjavio da Moskva navodno „manipuliše ugledom Poljske, NATO-a i Zapada“ i da pokušava da pokvari reputaciju Varšave.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije