STOTINE SVEĆA ZA HEROJE: U Jerevanu počeo komemorativni skup u znak sećanja na poginule vojnike u Nagorno Karabahu (FOTO)

Novosti online

14. 11. 2020. u 17:13

PREDSTAVNICI jermenske opozicije danas su organizovali u Jerevanu komemorativni skup u znak sećanja na poginule u sukobu u Nagorno-Karabahu.

СТОТИНЕ СВЕЋА ЗА ХЕРОЈЕ: У Јеревану почео комеморативни скуп у знак сећања на погинуле војнике у Нагорно Карабаху (ФОТО)

Foto: EPA

Događaj je počeo paljenjem sveća na Trgu slobode u jermenskoj prestonici. Okupljeni trenutno šetaju centralnim ulicama Jerevana. Izveštač javlja da se na skupu čitaju imena poginulih, i da se drugi govori ne drže. Prema procenama medija, na trgu se okupilo nekoliko hiljada ljudi. Neki od njih u rukama nose krstove.

Ministarstvo zdravlja Jermenije saopštilo je da je tokom sukoba u Nagorno-Karabahu od 27. septembra poginulo 2.317 jermenskih vojnika.

​U Jerevanu su se nekoliko dana zaredom održavali protesti opozicije, a demonstranti su zahtevali ostavku premijera Jermenije Nikola Pašinjana, jer je potpisao sporazum o prekidu sukoba u Nagorno-Karabahu za koji oni smatraju da predstavlja izdaju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere