RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE: Još 20 aviona sa mirovnjacima stiglo u Nagorno-Karabah

Tanjug

14. 11. 2020. u 10:00

RUSIJA je juče uputila 20 aviona sa 170 pripadnika mirovnih snaga u Nagorno-Karabah, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

РУСКО МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ: Још 20 авиона са мировњацима стигло у Нагорно-Карабах

Foto: Printscreen

- Tokom proteklog dana 20 aviona Il-76 vojno-transportne avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije poletelo je sa aerodroma Uljanovsk-Vostočni. Avioni će na aerodrom u Jermeniji dostaviti više od 20 teških terenskih vozila sa prikolicama, sredstva za logističku podršku i više od 170 pripadnika jedinice mirovnih snaga - navodi se u saopštenju Ministarstva koje prenosi Sputnjik.

Ranije je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio da je u Nagorno-Karabahu već raspoređeno više od 1.100 ruskih mirovnjaka i izvršena 73 leta.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinijan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, dve strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Nagorno-Karabah sa Jermenijom.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, u sastavu ruskog mirovnog kontingenta u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu biće 1.960 vojnika, 90 oklopnih transportera, 380 jedinica automobilske i specijalne tehnike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba