STRAH I TREPET ZA F-35: Rusi razvili radarski sistem koji otkriva svaki američki avion, a onda deluje S-400! (VIDEO)

Novosti online

13. 11. 2020. u 15:20

RUSIJA je usavršila svoj radarski sistem poznat pod nazivom Nebo-M, koji je sada u stanju i da obori američke lovce F-35, koristeći novi, unapređeni radarski sistem koji otkriva steltne ciljeve udaljene 600 km, bez obzira na njihovu nadmorsku visinu i brzinu.

СТРАХ И ТРЕПЕТ ЗА Ф-35: Руси развили радарски систем који открива сваки амерички авион, а онда делује С-400! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ovog američkog lovca odlikuje visok nivo nevidljivosti i mogućnost postizanja cilja, ali Rusija je uspela da razvije strašnog neprijatelja za ovu vrstu aviona, piše AMN.

Stručnjaci su istakli da je ruski sistem sposoban da otkrije avionske ciljeve na nadmorskoj visini od 75.000 metara i na daljini od 600 km, omogućavajući im praćenje i gađanje raketama S-400 ili Pancir-S1.

Rusija trenutno poseduje najsavremenije radare i veliki broj efikasnih projektila.

Nebo-M je namenjen otkrivanju različitih ciljeva aviona, helikoptera, krilatih hiperzvučnih raketa, balističke i visoko nevidljive, na udaljenosti do 600 km.

Sistem takođe uključuje identifikaciju zemlje sa vazdušnom metom i borbu protiv njenih uređaja za ometanje, bez obzira koliko su aktivni.

Radarski sistem Nebo-M je trodimenzionalni mobilni radarski sistem. Razvoj sistema otpočeo je osamdesetih godina prošlog veka.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice