TRAMP NE ODUSTAJE: Republikanci podnose tužbe za izborne nepravilnosti - Mičigen i dalje pod znakom pitanja?

Tanjug

11. 11. 2020. u 09:52

IZBORNI štab aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa najavio je da će pokrenuti sudski postupak s ciljem da se obustavi proces verifikacije izbornih rezultata u saveznoj državi Mičigen.

ТРАМП НЕ ОДУСТАЈЕ: Републиканци подносе тужбе за изборне неправилности - Мичиген и даље под знаком питања?

Foto: EPA

Istovremeno, demokrate su saopštile da je jedan navodni svedok "stimovanja" izbornih rezultata u državi Pensilvaniji, povukao svoje optužbe, preneo je Rojters.

Pravni zastupnik republikanaca Met Morgan izjavio je da je od suda zatraženo da se obustavi verifikacija izbornih rezultata u Mičigenu sve dok se pouzdano ne utvrdi da je glasanje obavljeno u skladu sa zakonom.

Donald Tramp je u više prilika tvrdio da su izbori bili sa brojnim nezakonitostima ne ponudivši nikakve dokaze za svoje optužbe, a pravni eksperti ocenjuju da Trampove tvrdnje nemaju velike potencijal da promene ishod izbora.

Pravna bitka se vodi i u državi Pensilvaniji zbog tvrdnji da je bilo antidatiranja glasačkih listića poslatih poštom.

- Primili smo veliki broj pritužbi - izjavila je sinoć zastupnica u Donjem domu parlamenta Pensilvanije, republikanka Don Kifer.

Nešto kasnije, iz demokratskog kluba u Predstavničkom domu američkog kongresa stiglo je saopštenje u kojem se navodi da je radnik pošte Ričard Hopkins, koji je inicijalno prijavio slučaj sa antidatiranim glasačkim listićima povukao svoje tvrdnje.

Republikanci su podneli zahtev federalnom sudu u Pensilvaniji da obustavi verifikaciju izbornih rezultata na osnovu Hopkinsovih tvrdnji, ali demokrate su ocenile da su pokušaji Trampovog izbornog štaba "pozorišne predstave, a ne sudski sporovi".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri