IGNORISALI UPOZORENJA: Slovačke vlasti letos srenule su pažnju Austriji na čoveka koji je izveo teroristički napad u Beču

Tanjug

04. 11. 2020. u 14:58

Atentator iz Beča, koji je u ponedeljak uveče usmrtio četiri osobe, pokušao je tokom leta da kupi municiju u Slovačkoj, o čemu je slovačka policija informisala austrijske kolege, prenose danas nemački mediji.

ИГНОРИСАЛИ УПОЗОРЕЊА: Словачке власти летос сренуле су пажњу Аустрији на човека који је извео терористички напад у Бечу

Foto: EPA

Kujtim Fejzulaj (20), Albanac poreklom iz Severne Makedonije, nije uspeo tada da kupi municiju jer nije imao dozvolu za oružje, tvrde slovačke vlasti uz napomenu da dalje komentare na tu informaciju neće davati kako ne bi ugrozili istragu koja je u toku u Austriji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije priznalo je danas da su dobili informacije od slovačkih kolega, ali nisu želeli da se dalje o tome izjašnjavaju.

Inače Fejzulaj je bio prevremeno pušten iz pritvora krajem prošle godine, nakon što su nadležne vlasti ocenile da se u zatvoru deradikalizovao, a prema novim saznanjima, kakve su informacije iz Slovačke, on je i dalje bio radikalni islamista koji je nameravao da sprovede napad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna