IRANU JE SVEJEDNO: Hamnei ismejao američke izbore

Tanjug

03. 11. 2020. u 15:49

Iranski vrhovni lider Ajatolah Ali Hamnei ismejao je danas američke predsedničke izbore u televizijskom obraćanju, citirajući neutemeljene tvrdnje američkog predsednika Donalda Trampa o prevarama birača da bi kritikovao glasanje.

ИРАНУ ЈЕ СВЕЈЕДНО: Хамнеи исмејао америчке изборе

Foto Tanjug-AP

Hamnei je ponovio dugogodišnji iranski stav da nije važno da li će Tramp ili Džo Bajden pobediti na glasanju, ali da ulog za Iran ne može biti veći, preneo je Rojters.

Još četiri godine Trampove kampanje maksimalnog pritiska dovelo bi do sloma iranske ekonomije, a Teheran ne bi mogao otvoreno da prodaje svoju sirovu naftu u inostranstvu.

Bajden je, u međuvremenu, rekao da će razmotriti mogućnost ponovnog ulaska Teherana u nuklearni sporazum iz 2015. godine postignut sa svetskim silama, pružajući olakšanje Iranu.

- Ako pogledate njihovu situaciju, zanimljivo je to gledati... Aktuelni predsednik, koji bi trebalo da održi izbore, kaže da su ovo najnamešteniji američki izbori u istoriji - naveo je Hamnei.

- Ko ovo govori? Aktuelni predsednik koji sam uređuje izbore. Njegov protivnik kaže da Tramp namerava široko da vara. To je američka demokratija - naveo je on.

Hamnei je dodao da se rezultat glasanja ne tiče Irana, što znači da uopšte neće uticati na iransku politiku.

- Naša politika je jasna i dobro proračunata i ljudi koji dolaze i odlaze neće imati uticaja na nju - naglasio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)