VRISNUO JE "MAMA" I VEZA SE PREKINULA! Potresna ispovest žene čiji je sin posle 10 sati izvučen ispod ruševina u Turskoj (VIDEO)

Novosti onlajn

02. 11. 2020. u 22:03

VRISNUO je "mamaaa", čula se lomljava i veza se prekinula. Dva sata kasnije, uspela sam da dođem, ali umesto svog doma videla sam ruševine. Znala sam da je moj sin tu, ali nisam gubila nadu da je živ.

ВРИСНУО ЈЕ МАМА И ВЕЗА СЕ ПРЕКИНУЛА! Потресна исповест жене чији је син после 10 сати извучен испод рушевина у Турској (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Tviter/ Haber Global

Ovako priča Olcan Ozišik, majka petnaestogodišnjeg Ginaja, o stravičnom zemljotresu jačine 6,6 stepeni po Rihterovoj skali koji je u petak pogodio Seferihisar u turskom gradu Izmiru i borbi svog sina da preživi. Mladi Ginaj uspeo je da snimi sebe mobilnim telefonom dok je bio zarobljen u svom stanu, a majka je za CNN turk opisala stravično iskustvo kroz koje su prošli.

- U momentu kada se dogodio zemljotres, bila sam u bolnici sa svojim drugim sinom. Moj suprug je bio na poslu, a Ginaj je bio kod kuće sa svojim rođakom. Kada je sve počelo da se trese, pozvala sam sina. Javio se na telefon i vrisnuo je samo "mamaaa"! Potom se čula lomljava i veza se prekinula. Odmah sam pozvala supruga i rekla mu šta se desilo. Stigao je što je brže mogao, ali usled jakog potresa, zgrada se srušila - priča svoje potresno iskustvo Olcan.

Stan u kojem su živeli, cela zgrada, sravnjeni su do temelja. Suprug je, priča Olcan, pokušao da dođe do Ginaja, ali nije mogao.

- Nastao je potpuni haos na ulicama. Tek dva sata kasnije uspela sam nekako da se probijem. Umesto stana u kojem smo živeli, tu su sada bile ruševine. Znala sam da je moj sin ispod tog šuta, ali nisam znala da li je živ. Nisam gubila nadu - priča majka.

Rođak dečaka izvučen je ispod ruševina dva sata nakon stravičnog zemljotresa, dok je petnaestogodišnjak ostao zarobljen još narednih osam sati. Ginaj Ozišik, učenik veterinarskog odeljenja Srednje medicinske škole, uspeo je nakratko da snimi sebe pod ruševinama kako bi roditeljima i spasiocima pokušao da pošalje poruku da je živ.

- On je vrlo inteligentno dete. Ni u jednom momentu nije izgubio nadu, nije odustajao, borio se da preživi. Imao je mobilni telefon u ruci i snimao oko sebe. Pokušavao je da pozove pomoć, a meni je poslao glasovne poruke što sam tek kasnije videla. Rekao mi je da je pod ruševinama - priča Olcan.

Prema njenim rečima, Ginaj je u bolnici na Odeljenju intenzivne nege. Ima teške povrede i lekari se bore da mu spasu noge.

Spašena devojčica (3) posle 65 sati

Iako broj žrtava raste i nade je sve manje s obzirom na to da se potres dogodio pre četiri dana, spasioci danonoćno tragaju za preživelima. Još jedno čudo dogodilo se danas.

Trogodišnja devojčica Elif Perinček spasena je ispod ruševina nakon 65 sati! Njeno spasavanje je jedna od glavnih tema u turskim medijima, a fotografija na kojoj se vidi kako ona drži palac spasioca dok je nose do ambulantnih kola postao je simbol nade nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku.

Rukovodilac spasilačkog tima Muamer Čelik, čiji je palac držala malena Elif, govoreći o spasavanju devojčice nije mogao da sakrije suze.

Turski ministar zdravlja Fahretin Koča napisao je na Tviteru da je mala Elif dobro, da nema težih preloma i da lekari prate njeno stanje. Iako nije životno ugrožena, ona je zbrinuta na Odeljenju intenzivne nege iz predostrožnosti.

CNN turk piše da je, prema poslednjim podacima, u Izmiru poginula čak 91 osoba, dok je 944 ljudi povređeno. U bolnicama se trenutno leči 155 povređenih u zemljotresu, a ostali su pušteni na kućno lečenje. Potraga za preživelima se nastavlja u još pet od ukupno 17 zgrada koje su uništene usled jakog zemljotresa. Rojters prenosi da su dva tinejdžera stradala i na grčkom ostrvu Samos.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja