NOVI PAKET POMOĆI: Italijanska vlada izdvaja 5,4 milijardi evra za italijansku privredu

Tanjug

27. 10. 2020. u 22:51

ITALIJANSKA vlada odobrila je novi finansijski paket pomoći privrednicima pogođenim najnovijim restriktivnim merama u borbi sa epidemijom korona virusa, samo nekoliko sati pošto je registrovan novi dnevni crni rekord obolelih i skočio broj umrlih.

НОВИ ПАКЕТ ПОМОЋИ: Италијанска влада издваја 5,4 милијарди евра за италијанску привреду

Foto: Tanjug / AP

Kako prenosi Rojters, premijer Đuzepe Konte i ministar ekonomije Roberto Gualtijeri saopštili su na konferenciji za medije u Rimu da će za razne oblike pomoći privredi biti izdvojeno 5,4 milijardi evra.

"Vlada je donela uredbu koja će obezbediti hitnu kompenzaciju sektorima koje su trenutno u najtežoj situaciji", rekao je Konte.

Ranije je Ministarstvo zdravlja objavilo je da je prema poslednjim podacima, novoobolelih od korona virsa 21.994, a da je umrla 221 osoba, što je prvi put od sredine maja da je u jednom danu preminulo više od 200 ljudi.

Premijer Konte je u nedelju naredio zatvaranje barova i restorana u 18 časova, potpuno zatvaranje gimnastičkih sala, bioskopa i bazena, što je izazvalo proteste u zemlji.

Rojters dodaje da su istovremeno dok su Konte i Gualtijeri govorili u premijerovom kabinetu, oko 200 krajnjih desničara nedaleko od vlade, na Pjaca del Popolo, sukobilo s policijom.

"Razumemo patnje i ekonomske teškoće, ali nasilje se ne može opravdati i mislim da ga svi dobri italijanski građani ne mogu opravdati", rekao je Konte.

On je istakao da nasilje izaziva nasilje i da ne može doneti ništa dobro.

Rojters prenosi i procene da nove mere neće povećati planirani deficit BDP-a od 10,5 odsto, a Gualtijeri tvrdi da italijanske javne finansije dobro stoje i da ovim novim merama neće biti ugrožene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade