KINESKI PREDSEDNIK POSLAO PORUKU: Odgovorićemo razarajućim udarcem u glavu svima koji nas ugroze

Novosti online

23. 10. 2020. u 17:17

КИНЕСКИ ПРЕДСЕДНИК ПОСЛАО ПОРУКУ: Одговорићемо разарајућим ударцем у главу свима који нас угрозе

Foto: Pang Xinglei/Xinhua via AP

KINA nikada neće dozvoliti bilo kojoj sili da joj naruši nacionalni suverenitet ili da odvoji deo njene svete teritorije i biće spremna da se bori protiv takvih pretnji, rekao je kineski predsednik Si Đinping.

„Nećemo sedeti i gledati kako nam neko narušava nacionalni suverenitet, bezbednost i razvojne interese i nikada nećemo dozvoliti nikome da povredi i podeli svetu teritoriju naše otadžbine. Ukoliko bi se tako nešto desilo, kineski narod bi sigurno odgovorio razarajućim udarcem u njihovu glavu“, rekao je kineski lider.

Foto: Tanjug/Zhang Ling/Xinhua via AP

Si Đinping

Kina ne želi hegemoniju ili ekspanzionizam i protivi se takvoj politici, dodao je on.

„U današnjem svetu, neprihvatljivi su bilo koji unilateralizam, protekcionizam i ekstremni egoizam. Bilo koji metod ucene, blokade i ekstremnog pritiska je potpuno neefikasan. Bilo kakvo ponašanje koje se fokusira na samo sebe i ponašanje koje angažuje hegemoniju i siledžijstvo jednostavno neće raditi i vodiće u slepu ulicu“, rekao je Si Đinping tokom obeležavanja 70. godišnjice ulaska kineskih dobrovoljaca u Severnu Koreju tokom Korejskog rata, u kom su se sukobili sa američkim snagama.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)