PROPAO SPONZORISANI DRŽAVNI UDAR? Povratak "otpisanog" Moralesa, njegov čovek ubedljivo vodi na izborima

Novosti online

19. 10. 2020. u 07:50

BIVŠI ministar ekonomije Bolivije i pristalica bivšeg predsednika Eva Moralesa Luis Arse ubedljivo vodi na izborima za šefa države, pokazuju izlazne ankete.

ПРОПАО СПОНЗОРИСАНИ ДРЖАВНИ УДАР? Повратак отписаног Моралеса, његов човек убедљиво води на изборима

Foto: AP

Kako javlja televizija „Unitel“, za Aresa je glasalo 52,4 odsto, a za njegovog glavnog protivnika Karlosa Mesu – 31,5 odsto. Na trećem mestu se nalazi kandidat desne alijanse „Mi verujemo“ Luis Fernando Kamačo sa 14,1 odsto glasova.

Vršilac dužnosti predsednika Bolivije Žanin Anjes čestitala je Arseu na pobedi.

- Iako još uvek nije završeno zvanično brojanje glasova, podaci koje posedujemo pokazuju da su Arse i Čokeuanka pobedili na izborima. Čestitam pobednicima i molim ih da upravljaju zemljom, misleći na Boliviju i demokratiju - napisala je ona na tviteru.

Ranije je Morales već saopštio da je Arse pobednik izbora.

Podsetimo, Morales je pobegao iz Bolivije u novembru prošle godine nakon političkih nemira izazvanih kontroverznom izbornom pobedom, u Meksiku mu je odobren azil, ali se potom preselio u Argentinu.

Najmanje 29 ljudi je poginulo u sukobima policije i demonstranata u nemirima, a sredinom decembra su bolivijski tužioci izdali nalog za hapšenje Moralesa zbog optužbi za pobunu i terorizam.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju