PRETI RUSIJI "REKOM KOVČEGA"! Ukrajinski bezbednjak morbidno zapretio Moskvi

Novosti online

15. 10. 2020. u 21:13

VOJNI sukob Moskve i Kijeva okrenuo bi se „ogromnim gubicima“ i „rekom kovčega“ za rusku stranu, izjavio je zamenik sekretara ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) Sergej Krivonos u intervjuu internet magazinu „Obozrevatelj“.

ПРЕТИ РУСИЈИ РЕКОМ КОВЧЕГА! Украјински безбедњак морбидно запретио Москви

Foto: Printskrin

Zamenik sekretara SNBO optužio je Rusiju za pokušaj destabilizacije situacije u Ukrajini, naglasivši da za Moskvu nije problem da „mentalno pokrene sveobuhvatnu agresiju“ protiv Kijeva. Krivonos je priznao da je ruski vojno-tehnički potencijal značajno veći od ukrajinskog. 

- Međutim, postoji jedno ali: ukrajinska vojska ima odlično borbeno iskustvo koje je dobila za vreme 6,5 godina rata. U ukrajinskoj vojsci služe motivisani vojnici koji imaju odlično iskustvo u vođenju ratnih dejstava - rekao je sagovornik portala.

Kako navodi Krivonos, zbog toga, u slučaju rata, rusku vojsku očekuje „reka kovčega koja će otići“ u zemlju.

- Setimo se 1994-1996. godine. Šta je tada destabilizovalo situaciju u Rusiji? Čečenski rat. Stotine, hiljade trupova ruskih vojnika koje su dovozili kući, pogoršali su situaciju. I oni znaju za tu pretnju. Zato je njihov zadatak da mi sami sebe unutra destabilizujemo, da bi oni potom mogli reći: čekajte, Ukrajinci sami ne mogu da zavedu red u svojoj državi, zašto se onda ljutite na nas, zašto ste nam uveli sankcije? - smatra zamenik sekretara SNBO.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a