TRAMP POBEDIO KORONU: Prvi čovek SAD testiran negativno

Novosti online

11. 10. 2020. u 11:38

LEKAR američkog predsednika dr Šon Konli izjavio je da je Donald Tramp testiran negativno na korona virus što znači da nema rizika da bi mogao da bude prenosilac zaraze.

ТРАМП ПОБЕДИО КОРОНУ: Први човек САД тестиран негативно

Foto AP

U lekarskom memorandumu se navodi da su najnoviji testovi pokazali da "više nema dokaza o aktivnoj replikaciji virusa" i da se njegovo virusno opterećenje "smanjuje", preneo je Bi-Bi-Si.

Ovo je prvi izveštaj doktora Šona Konlija o zdravlju Trampa od četvrtka, 8. oktobra.

Prema rečima Konlija, Tramp je podvrgnut osetljivim laboratorijskim testovima koji otkrivaju koliki je udeo virusa u njegovom sistemu.

Konli je naveo da predsednik ispunjava kriterijume Centra za kontrolu i prevenciju bolesti za bezbedan prekid izolacije, a da uzorak kovid PCR testa pokazuje, prema trenutno priznatim standardima, da se više ne smatra transmisionim rizikom za druge.

Tramp je juče, sa balkona Bele kuće, održao govor pred pristalicama i to je bilo njegovo prvo pojavljivanje u javnosti nakon što je proveo u bolnici tri dana zbog infekcije virusom korona.

Bilo je zabrinutosti da bi mogao biti zarazan i nakon trodnevnog boravka u bolnici.

Rojters izveštava da im se američki predsednik juče obratio sa balkona Bele kuće, bez zaštitne maske i uputio apel da se "angažuju do pobede" na predstojećim predsedničkim izborima.

Nakon povlačenja iz izborne kampanje zbog kovida-19, Tramp sada planira da nastavi predizborno nadmetanje sa svojim oponentom Džo Bajdenom, predsedničkim kandidatom demokrata.

Već sutra predsednik SAD putuje na Floridu, jednu od ključnih država za pobedu na predsedničkim izborima, u utorak će biti u Pensilvaniji, a u sredu u Ajovi, gde će održati govore pred svojim pristalicama.

Tokom svog jučerašnjeg obraćanja sa balkona Bele kuće, Tramp je u svom maniru optužio demokrate da nameravaju da sprovode "socijalističku", pa čak i "komunističku politiku" u Americi.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna