TURSKA PRETI JERMENIMA: Ovo vam je poslednja šansa!

Novosti online

10. 10. 2020. u 14:01

PREKID vatre u Karabahu neće zameniti konačno rešenje problema, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Turske, komentarišući dogovor Jermenije i Azerbejdžana o prekidu vatre koji je stupio na snagu u 12.00 po lokalnim vremenu.

ТУРСКА ПРЕТИ ЈЕРМЕНИМА: Ово вам је последња шанса!

Foto: EPA

- Azerbejdžan je dao Jermeniji poslednju šansu da se povuče sa njegove teritorije. Primirje je objavljeno radi razmene zarobljenika i tela poginulih, važan je prvi korak, ali on neće zameniti konačno rešenje (problema) - navodi se u saopštenju.

Tursko ministarstvo je dodalo da će „Ankara nastaviti da podržava Azerbejdžan kako za pregovaračkim stolom, tako i na bojnom polju“, dodaje se u saopštenju.

Šefovi diplomatija Azerbejdžana i Jermenije, Zograb Mnacakanjan, Džejhun Bajramov usvojili su zajedničku izjavu u kojoj su se složili o prekidu vatre u Karabahu od podneva 10. oktobra. Baku i Jerevan takođe su se dogovorili da započnu razmenu zarobljenika i tela ubijenih nakon stupanja na snagu prekida vatre u Karabahu, uz posredništvo i u skladu sa kriterijumima Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a