TERORISTI ISLAMSKE DRŽAVE NE MIRUJU: Prošle nedelje 90 mrtvih u sukobima na severu Sirije!

Beta

07. 10. 2020. u 13:13

NAJMANjE 90 boraca je u poslednjih nedelju dana poginulo u sukobima sirijskih snaga i terorističke grupe Islamska država na severu zemlje, saopštila je danas opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava.

ТЕРОРИСТИ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ НЕ МИРУЈУ: Прошле недеље 90 мртвих у сукобима на северу Сирије!

Foto: Printscreen

Kako je precizirala ta nevladina organizacija, od početka oktobra, 41 pripadnik sirijskih snaga i 49 džihadista poginulo je u pustinjskom delu, na granicama provincija Raka, Alepo i Hama.

Najmanje 23 borca, 10 prorežimskih i 13 džihadista, poginula su u protekla 24 sata, dodaje Opservatorija.

Kako navodi Opservatorija, sirijska i ruska avijacija bombardovala je položaje Islamske države u toj zoni. Rusija od 2015. vojno pomaže režim Bašara al-Asada.

Od poraza u Siriji u martu 2019, Islamska država redovno izvršava napade, posebno u pustinji koja se proteže od provincije Homs do Deir Ezor na istoku zemlje.

Mete napada su sirijska vojska i njeni saveznici, kao i kurdske snage koje imaju podršku SAD u borbi protiv Islamske države.

U ratu u Siriji je od marta 2011. godine poginulo više od 380.000, a raseljeno je na milione ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu