PREDSEDNIK TRAMP LJUT: Zbog izjava o njegovom zdravstvenom stanju suprotnih od lekarskih

Tanjug

05. 10. 2020. u 08:12

AMERIČKI predsednik Donald Tramp je veoma ljut na šefa osoblja Bele kuće Marka Medouza jer je opovrgao tvrdnje lekarskog tima Bele kuće o njegovom zdravstvenom stanju.

ПРЕДСЕДНИК ТРАМП ЉУТ: Због изјава о његовом здравственом стању супротних од лекарских

Foto: Tanjug/AP

Kako saznaje CNN iz dva upućena izvora, Mark Medouz je označen kao "povreljivi anonimni izvor u Beloj kući", koji je u neformalnom razgovoru sa novinarima izrekao ocene o Trampovom zdravstvenom stanju koje se razlikuju od onih zvaničnih koje su nešto ranije mediji dobili od vojnog doktora Šona Konlija.

Medouz je u subotu, naime, grupi izveštača neformalno rekao da su u poslednja 24 sata zdravstveno stanje predsednika Trampa i njegove vitalne funkcije razlog za brigu, kao i da će narednih 48 sati biti od kritičnog značaja za njegov oporavak.

"Predsednik još nije na putu potpunog oporavka", rekao je između ostalog Medouz u razgovoru sa novinarima koji su kasnije preneli Asošijeted Pres i NJujork Tajms.

CNN saznaje od jednog bliskog Trampovog saradnika da je nakon što je čuo za Medouzov razgovor sa novinarima predsednik Tramp bio veoma ljut.

Nakon toga je osoblje Bele kuće nastavilo da govori o zdravstvenom stanju predsednika biranim rečima i u veoma umerenom tonu, s ciljem da se izbegnu dalje kontroverze o tom pitanju.

Prema saznanjima CNN, Tramp je nezadovoljan Medouzom kao šefom osoblja Bele kuće jer smatra da je narušio kredibilitet zvanične komunikacije o predsednikovom zdravstvenom stanju nakon njegovog transfera u vojnu bolnicu Volter Rid nadomak Vašingtona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAUČEŠĆE PORODICAMA, IZDRŽITE Poznati potreseni masakrom na Cetinju - brojne objave na mrežama, otkazani nastupi