PAPA ODBIO DA SE SASTANE SA POMPEOM: Evo šta je razlog za takav potez Svete stolice

Novosti online

01. 10. 2020. u 07:59

IZ Vatikana je rečeno da je odbijen zahtev američkog državnog sekretara Majka Pompea za audijenciju kod pape Franje uz optužbe na račun Pompea kako pokušava da katoličku crkvu uvuče u američke predsedničke izbore osuđujući odnose Vatikana sa Kinom.

ПАПА ОДБИО ДА СЕ САСТАНЕ СА ПОМПЕОМ: Ево шта је разлог за такав потез Свете столице

Foto: EPA

Dvojica glavnih diplomata u Vatikanu, državni sekretar i kardinal Pjetro Parolin i nadbiskup Pol Galager, naveli su da je papa Franja odbacio zahtev Majka Pompea za audijenciju, jer ne želi da se sastaje sa političarima uoči izbora, preneo je Rojters.

- Da, zatražio je. Ali, papa je već jasno rekao da ne prima političare u vreme izbora. To je razlog - objasnio je Parolin.

Primedbe diplomata u Vatikanu usledile su nakon što je Pompeo u članku i nizu objava na Tviteru optužio crkvu da je ugrozila svoj "moralni autoritet" obnovom sporazuma o imenovanju biskupa sa Kinom.

Pompeo, koji je juče boravio u Rimu, a u četvrtak bi trebalo da se sastane s vatikanskim zvaničnicima, ponovno je osudio Kinu na konferenciji o verskim slobodama u organizaciji američke ambasade.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024