SUKOB INDIJE I PAKISTANA U KAŠMIRU: Ima mrtvih, sukob nuklearnih sila se zahuktava

Novosti online

27. 09. 2020. u 10:06

СУКОБ ИНДИЈЕ И ПАКИСТАНА У КАШМИРУ: Има мртвих, сукоб нуклеарних сила се захуктава

Foto: Tanjug/AP

PAKISTANSKA vojska je saopštila da su indijske trupe otvorile vatru u Kašmiru i da je u napadu nastradao jedan vojnik sa pakistanske strane.

Pakistanske trupe odgovorile su na napad gađajući indijske položaje sa kojih je vatra i otvorena, navodi se u saopštenju pakistanske vojske. U napadu je indijskoj strani pričinjena „znatna šteta“, ali pakistanske trupe nisu pružile više detalja.

Indijska vojska je saopštila da su njene trupe odgovorile na napad sa pakistanske strane, koji se dogodio duž kontrolne linije u oblasti Radžuri na jugu Kašmira. Vojska Indije nije prijavila nikakvu štetu niti žrtve, prenosi Asošijeted pres.

Dva suseda redovno se optužuju za neisprovocirane napade u oblasti Kašmira i kršenje sporazuma o prekidu vatre iz 2003. godine. Pakistan tvrdi da je Indija samo u toku ove godine prekršila primirje više od 2.000 puta.

Indija i Pakistan tvrde da polažu pravo na deo Kašmira druge strane. Dva suseda su zbog Kašmira vodila dva rata nakon sticanja nezavisnosti 1947. godine, prenosi Tanjug.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)