SUKOB INDIJE I PAKISTANA U KAŠMIRU: Ima mrtvih, sukob nuklearnih sila se zahuktava

Novosti online

27. 09. 2020. u 10:06

PAKISTANSKA vojska je saopštila da su indijske trupe otvorile vatru u Kašmiru i da je u napadu nastradao jedan vojnik sa pakistanske strane.

СУКОБ ИНДИЈЕ И ПАКИСТАНА У КАШМИРУ: Има мртвих, сукоб нуклеарних сила се захуктава

Foto: Tanjug/AP

Pakistanske trupe odgovorile su na napad gađajući indijske položaje sa kojih je vatra i otvorena, navodi se u saopštenju pakistanske vojske. U napadu je indijskoj strani pričinjena „znatna šteta“, ali pakistanske trupe nisu pružile više detalja.

Indijska vojska je saopštila da su njene trupe odgovorile na napad sa pakistanske strane, koji se dogodio duž kontrolne linije u oblasti Radžuri na jugu Kašmira. Vojska Indije nije prijavila nikakvu štetu niti žrtve, prenosi Asošijeted pres.

Dva suseda redovno se optužuju za neisprovocirane napade u oblasti Kašmira i kršenje sporazuma o prekidu vatre iz 2003. godine. Pakistan tvrdi da je Indija samo u toku ove godine prekršila primirje više od 2.000 puta.

Indija i Pakistan tvrde da polažu pravo na deo Kašmira druge strane. Dva suseda su zbog Kašmira vodila dva rata nakon sticanja nezavisnosti 1947. godine, prenosi Tanjug.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UHAPŠEN NAPADAČ: Muškarac koji je pretio eksplozivom u iranskom konzulatu u Parizu lišen slobode (FOTO)