AZERBEJDŽAN KRENUO U NAPAD NA JERMENE: Uništeni helikopteri i tenkovi, oglasio se premijer - na ivici opšteg rata u Karabahu

Novosti online/Đ. M.

27. 09. 2020. u 08:06

JERMENSKA vojska oborila je dva helikoptera i tri bespilotne letelice azerbejdžanskih oružanih snaga u Nagorno-Karabahu, izjavila je portparolka jermenskog ministarstva odbrane Šušan Stepanijan.

АЗЕРБЕЈЏАН КРЕНУО У НАПАД НА ЈЕРМЕНЕ: Уништени хеликоптери и тенкови, огласио се премијер - на ивици општег рата у Карабаху

Foto: Printscreen

Prema njenim rečima, nepriznata republika Nagorno Karabah je bila izložena vazdušnim i raketnim udarima sa azerbejdžanske strane, piše RIA Novosti.

Stepanijan je dodala da je azerbejdžanska vojska pretrpela gubitke u ljudstvu i tehnici, uključujući tri tenka. Ova informacija još nije potvrđena sa od strane nadležnih u Azerbejdžanu.

Jermenski premijer Nikol Pašinijan je izjavio da je Azerbejdžan započeo ofanzivu u pravcu Nagorno Karabaha.

- Odbrambene snage se uspešno suprotstavljaju ofanzivi. Situacija se nepredvidivo razvija, pa će informacije će biti objavljivane po potrebi - napisao je na Fejsbuku.

O granatiranju iz Azerbejdžana izjavio je i pres-sekretar predsednika Nagorno-Karabaha Vahram Pogosijan. Prema njegovim rečima, granatirani su civili, uključujući i glavni grad nepriznate republike, Stepanakert.

Sa druge strane, Ministarstvo odbrane Azerbejdžana tvrdi da su oružane snage Jermenije otvorile vatru na sela u regionima Terter, Agdam, Fizuli i Džebrail. Prema informacijama ministarstva, među civilnim stanovništvom ima ubijenih i ranjenih. Azerbejdžanske snage su otpočele kaznenu operaciju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Iz Bakua su objavili i da je navodno uništeno 12 jermenskih protivavionskih sistema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!