SEVERNA KOREJA TESTIRA NOVU BALISTIČKU RAKETU: Uskoro prva proba podvodnog lansiranja projektila, sa juga pomno motre situaciju

Tanjug

16. 09. 2020. u 16:53

SEVERNA Koreja uskoro bi mogla da obavi prvu probu podvodnog lansiranje balističke rakete u ovoj godini, objavili su danas južnokorejski vojni zvaničnici.

СЕВЕРНА КОРЕЈА ТЕСТИРА НОВУ БАЛИСТИЧКУ РАКЕТУ: Ускоро прва проба подводног лансирања пројектила, са југа помно мотре ситуацију

Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File

Pretendent na mesto južnokoresjkog načelnika generalštaba Von In Čoul izjavio je da Severna Koreja popravlja štetu koju je naneo nedavni tajfun na svom brodogradilištu Sinpo na severozapadu zemlje, mestu gde pravi podmornice, prenosi AP.

Kako je rekao, ubrzo nakon što se otkloni šteta, postoji šansa da će izvesti probu lansiranja podvodne balističke rakete iz podmornice, kao i da južnokorejska vojska pomno prati razvoj situacije.

Poslednji put Severna koreja je izvršila probu podvodne balističke rakete prošlog oktobra, a pretpostavlja se da će i obva proba biti obavljena pre godišnce osnivanja vladajuće radničke partije 10. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)