SUKOB NUKLEARNIH SILA: Indija otvorila vatru - devojčica (11) poginula, uzvraćena pucnjava

Tanjug

13. 09. 2020. u 13:52

INDIJSKE trupe otvorile su vatru na pakistanske položaje u Kašmiru, usmrtivši devojčicu staru 11 godina, dok su četiri osobe teško povređene, saopštila je vojska Pakistana.

СУКОБ НУКЛЕАРНИХ СИЛА: Индија отворила ватру - девојчица (11) погинула, узвраћена пуцњава

Foto: Tanjug/AP

Vojska Pakistana je navela da je Indija "ničim izazvana otvorila vatru", ciljajući pakistanska sela na granici između indijskog i pakistanskog dela Kašmira, kao i da se među povređenima nalazi žena stara 75 godina.

Pakistanska vojska je potvrdila da na napad odgovorila otvaranjem vatre na indijske vojne položaje, ali nije otkrila više detalja o tome, prenosi Asošijeted pres.

Indija i Pakistan se bore za vlast u Kašmiru još od sticanja nezavisnosti 1947. godine. Tenzije između dve zemlje zaoštrile su se avgusta prošle godine, kada je vlada indijskog premijera Narendre Modija ukinula poluautonomni status Kašmira.

U junu su pakistanski zvaničnici okrivili trupe Indije za ubistvo četiri osobe u pakistanskom delu Kašmira. Nekoliko dana kasnije, oni su saopštili da je u novom napadu indijskih snaga poginula 13-godišnja devojčica, i da su njena majka i brat povređeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024