SUKOB NUKLEARNIH SILA: Indija otvorila vatru - devojčica (11) poginula, uzvraćena pucnjava

Tanjug

13. 09. 2020. u 13:52

СУКОБ НУКЛЕАРНИХ СИЛА: Индија отворила ватру - девојчица (11) погинула, узвраћена пуцњава

Foto: Tanjug/AP

INDIJSKE trupe otvorile su vatru na pakistanske položaje u Kašmiru, usmrtivši devojčicu staru 11 godina, dok su četiri osobe teško povređene, saopštila je vojska Pakistana.

Vojska Pakistana je navela da je Indija "ničim izazvana otvorila vatru", ciljajući pakistanska sela na granici između indijskog i pakistanskog dela Kašmira, kao i da se među povređenima nalazi žena stara 75 godina.

Pakistanska vojska je potvrdila da na napad odgovorila otvaranjem vatre na indijske vojne položaje, ali nije otkrila više detalja o tome, prenosi Asošijeted pres.

Indija i Pakistan se bore za vlast u Kašmiru još od sticanja nezavisnosti 1947. godine. Tenzije između dve zemlje zaoštrile su se avgusta prošle godine, kada je vlada indijskog premijera Narendre Modija ukinula poluautonomni status Kašmira.

U junu su pakistanski zvaničnici okrivili trupe Indije za ubistvo četiri osobe u pakistanskom delu Kašmira. Nekoliko dana kasnije, oni su saopštili da je u novom napadu indijskih snaga poginula 13-godišnja devojčica, i da su njena majka i brat povređeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)