PODSTAKNUT antirasističkim protestima, britanski Prirodnjački muzej razmatra mogućnost da ukloni neke eksponate, povezane sa putovanjima i istraživanjima Čarlsa Darvina, koji mogu biti ocenjeni kao rasno uvredljivi.

Komentari (3)

Amarcord

09.09.2020. 00:33

И тако под светлом "борбе против расизма" се бришу делови историје ... Ако се нешто радило и описивало у прошлости на неки начин онда то тако и треба да буде приказамо а не улепшавано и фризирано! Бојим се да овде немаговора о "расној коректности" већ о потпуном брисању расистичке колонијалне прошлости. Сутра ће се деци причати о историји као да расизма и колонијализма никада није ни било јер није "коректно" говорити о томе! Овај "црни" покрет ће бојим се, да произведе сличне резулате као прохибиција у САД тридесетих година ХХ века тј неће истребити расизам али ће произвести неко зло као што је мафија направила успон шверцом алкохола!

Niko

09.09.2020. 07:12

Ovaj lik tvrdi da od gliste moze nastati covek, znaci englezi su nastali od gliste. I koja crna evolucija... Ljudi su sada gluplji nego pre 1000g, u to doba si morao da koristis mozak... Sada samo gugl