NASTAVLJA SE MORBIDNO SAKAĆENJE KONJA U FRANCUSKOJ: Pomračeni umovi i dalje divljaju

Goran Čvorović - Specijalni dopisnik iz Pariza

03. 09. 2020. u 18:19

NASTAVLJA se morbidno iživljavanje pomračenih umova nad konjima u Francuskoj. Misteriozni fenomen odneo je pod okriljem noći još nekoliko životinjskih žrtava poslednjih dana. Dva nova slučaja zabeležena su u sredu u Bretanji, saznalo se u četvrtak.

НАСТАВЉА СЕ МОРБИДНО САКАЋЕЊЕ КОЊА У ФРАНЦУСКОЈ: Помрачени умови и даље дивљају

Foto: Depositphotos

Tokom noći, nepoznati počinioci su teško osakatili konja, tako što su mu odstranili genitalne organe i odsekli uvo, pre nego što su ga ubili. To se dogodilo na farmi u neposrednoj blizini stambenih zgrada.

U istoj oblasti, drugom konju su nanete duge povrede nožem po celom telu. Vlasnik je ujutro zatekao isečenu ogradu, i u daljini svetlost dve lampe koja se udaljavala, dok mu je konj pritrčao u galopu. Neke od rana bile su duge tridesetak santimetara.

Jedan vlasnik farme je nedavno uspeo da predusretne agresivnog napadača, na osnovu čega je napravljen foto-robot, ali se zbog broja slučajeva i rasprostranjenosti po nacionalnoj teritoriji sumnja da postoji više osoba koje vrše okrutno nasilje na ovaj način nad konjima.

Tako je, u oblasti En, na istoku zemlje, juče takođe pronađena teško povređena preživela kobila, kojoj je odsečen rep, a nanete su joj i mnogobrojne povrede na genitalnim organima.

U poslednjih šest godina u Francuskoj je registrovano 36 ovakvih napada na konje, sa značajnim umnožavanjem slučajeva poslednjih nekoliko meseci. Svim ubijenim konjima odsečeno je uvo.

Pokrenuta je istraga, a vlasti intezivno tragaju za počiniocima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)