IZBEGLI SMO OBOJENU REVOLUCIJU: Lukašenko uskoro u poseti Moskvi, Minsk će odgovoriti i na spoljne i na unutrašnje izazove

Novosti online

02. 09. 2020. u 11:36

BELORUSIJA je izbegla ukrajinski scenario „obojene revolucije, organizovan spolja“, izjavio je beloruski ministar spoljnih poslova Vladimir Makej koji se nalazi u poseti Moskvi.

ИЗБЕГЛИ СМО ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ: Лукашенко ускоро у посети Москви, Минск ће одговорити и на спољне и на унутрашње изазове

Foto. AP

-  Danas moramo odgovoriti kako na unutrašnje, tako i na spoljne izazove. Ovaj drugi u većoj meri predodređuje prvi. Ipak, hoću da kažem da smo izdržali prvi nalet. Određena politička konfrontacija se može videti, ali je intenzitet mnogo manji - rekao je šef diplomatije na početku razgovora sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom.

Po njegovim rečima, uravnotežena pozicija Moskve pomaže da se izbegne otvoreno mešanje spolja u situaciju u republici, daje mogućnost da se ona vrati u mirne vode i uspostavi društveni dijalog.

Lavrov je saopštio da će premijer Rusije Mihail Mišustin sutra posetiti Minsk. On je dodao da će uskoro i predsednik Belorusije Aleksandra Lukašenko biti u Moskvi.

Ministarstvo odbrane Belorusije je saopštilo da će ministar Viktor Hrenjin u petak posetiti Rusiju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)