IZBEGLI SMO OBOJENU REVOLUCIJU: Lukašenko uskoro u poseti Moskvi, Minsk će odgovoriti i na spoljne i na unutrašnje izazove

Novosti online

02. 09. 2020. u 11:36

BELORUSIJA je izbegla ukrajinski scenario „obojene revolucije, organizovan spolja“, izjavio je beloruski ministar spoljnih poslova Vladimir Makej koji se nalazi u poseti Moskvi.

ИЗБЕГЛИ СМО ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ: Лукашенко ускоро у посети Москви, Минск ће одговорити и на спољне и на унутрашње изазове

Foto. AP

-  Danas moramo odgovoriti kako na unutrašnje, tako i na spoljne izazove. Ovaj drugi u većoj meri predodređuje prvi. Ipak, hoću da kažem da smo izdržali prvi nalet. Određena politička konfrontacija se može videti, ali je intenzitet mnogo manji - rekao je šef diplomatije na početku razgovora sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom.

Po njegovim rečima, uravnotežena pozicija Moskve pomaže da se izbegne otvoreno mešanje spolja u situaciju u republici, daje mogućnost da se ona vrati u mirne vode i uspostavi društveni dijalog.

Lavrov je saopštio da će premijer Rusije Mihail Mišustin sutra posetiti Minsk. On je dodao da će uskoro i predsednik Belorusije Aleksandra Lukašenko biti u Moskvi.

Ministarstvo odbrane Belorusije je saopštilo da će ministar Viktor Hrenjin u petak posetiti Rusiju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja