SKANDALOZNO PONAŠANJE U PRAVOSLAVNOM HRAMU: Snimao se dok je palio cigaru o sveću, sada ga čeka robija - a evo šta kaže vladika (VIDEO)

Novosti online

29. 08. 2020. u 21:42

RUSKI istražni komitet pokrenuo je krivični postupak protiv 18-godišnjaka nakon što je zapalio cigaretu o sveću u jednoj crkvi na ruskom Dalekom istoku, piše Raša Tudej.

СКАНДАЛОЗНО ПОНАШАЊЕ У ПРАВОСЛАВНОМ ХРАМУ: Снимао се док је палио цигару о свећу, сада га чека робија - а ево шта каже владика (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Mladić je na TikToku objavio video snimak incidenta i sada se suočava sa zatvorskom kaznom od čak tri godine.

U julu ove godine mladić je, zajedno sa još jednim tinejdžerom, ušao u katedralu u gradu Čita. U snimku se može čuti dečak iza kamere koji govori: "Ovo će biti zločin godine", pre nego što je drugi zapalio cigaretu svećom usred crkve.

Tinejdžer je optužen za vređanje osećanja vernika, a preti mu novčana kazna do 500.000 rubalja (5.600 evra), neplaćeni rad ili zatvor do tri godine. Od incidenta od se više puta izvinio za svoje postupke, tvrdeći da je to učinio iz „gluposti“ i da „nije želeo da vređa“.

Mitropolit Dimitrije je zatražio milost za dečaka, jer je od lokalne zajednice tražio oproštaj i čini se da ozbiljno žali zbog svojih postupaka.

Ruski zakon protiv „vređanja verskih osećanja ljudi“ usvojen je 2013. godine, usled incidenata koje su izazivale članice grupe Pusi Rajot, koje su puštale muziku u glavnom moskovskom hramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024