PROBUDIO SE U BOLNICI U SUZAMA: Afroamerikanac koji je upucan sa sedam metaka u leđa se osvestio, evo šta je prvo pitao oca (VIDEO)

Novosti online

28. 08. 2020. u 22:26

Džejkob Blejk, Afroamerikanac kojeg je policajac upucao sedam puta u leđa prilikom hapšenja ove nedelje u Viskonsinu, probudio se bolnici. Pored njega je bio njegov otac koji je rekao da je njegov sin bio uplakan.

ПРОБУДИО СЕ У БОЛНИЦИ У СУЗАМА: Афроамериканац који је упуцан са седам метака у леђа се освестио, ево шта је прво питао оца (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Njegovo prvo pitanje je bilo: "Zašto su me toliko puta upucali?". Odgovorio sam mu da uopšte nije ni trebalo da ga upucaju - rekao je stariji Džejkob.

Ono što je najviše smetalo Blejkovom ocu je to što je noga njegovog sina bila vezana lisicama za bolnički krevet, iako je on od zadobijenih povreda ostao paralizovan.

- Zašto je hladan čelik na gležnju mog sina? Ne može da ustane, ne bi mogao da ustane čak i kada bi hteo. Mom sinu su uskraćena ljudska prava - zapitao se stariji Džejkob.

Blejk (29) je hospitalizovan u Vuvatosau, a članovi porodice kažu da prizor njega vezanog za krevet slama srce, prenosi "Si-En-En".

- Ovo je uvreda za njegove povrede. Paralizovan je i ne može da hoda. Zašto su ga vezali za krevet? - rekao je Džastin Blejk, njegov ujak.

Guverner Visconsina Toni Evers rekao je da "ne može da zamisli" zašto su Blejku stavljene lisice.

- Ja lično to ne mogu da razumem. To je protivno zdravom razumu. Nadam se da ćemo uspeti da pronađemo bočlji način da pomognemo tom čoveku da se oporavi - rekao je guverner Evers.

- Nema objašnjenja za to. Sledi se obrazac namerne ravnodušnosti i prekomerene sile - rekao je advokat porodice Blejk Benjamin Kramp.

Podsetimo, ovoga puta zbog zbog teško ranjavanja Blejka od strane belog policajca u gradu Kenoši izazvalo je nove rasne nemire u Americi. Protesti, često nasilni, održavaju se svake večeri u ovom gradu, a u neredima su dve osobe izgubile život.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili