SAD su uvele sankcije protiv pet ruskih naučno-istraživačkih instituta, ukljućujući i institut Ministarstva odbrane Rusije koji je učestvovao u razvoju vakcine protiv virusa korona, navodi se na sajtu Ministarstva trgovine SAD.

Zilion

26.08.2020. 18:05

@Branko - Nije zavist. Već bes zbog izgubljenih milijardi dolara. Oni rešili da vakcinu prodaju po par stotina dolara za dve doze. . A Rusi im rasturiše tržište. Objavili cenu od 5 do 10 dolara za isto. . A taman su počeli da planiraju kako će da dele milijarde .

maniks

26.08.2020. 17:50

Uveli sankcije ? Sta to konkretno znaci, koje su to mere, o cemu se radi, da li su to sirovine, neka tehnologija, zabrana putovanja u SAD...Amerikanci svima prete sankcijama. Treba njima uvesti sankcije, blokirati racune i za 48 bankrotirace tako kaze jedna studija. Konkretno ako bi sve zemlje blokirale njihove racune da bi za 48 sati bili bankrot. Na zalost to se nece desiti jer bi mnoge zemlje bile napadnute i sravnjane sa zemljom.

Aca

26.08.2020. 18:04

Potpuno su u pravu. Amerikanci su se tolikobtrudili da naprave vakcinu koja ce imati cipove u sebi,uzgred protiv virusa koji su po mom misljenju oni napravili, a onda se nadju tamo neki rusi da naprave vakcinu. Pa to stvarno nije ok.

sima

26.08.2020. 18:14

Da je imaju i oni bih isto patentirali,al pošto će je praviti još dugo Rusi će polovicu sveta izlečiti. Pa i ovako u USA labiratorija većinom rade Ruski eksperti. Amerika nikad nije imala svoje eksperte da pronađu nešto korisno. Znači totalno primitivan narod. Oni misle kad su bogatu mogu sve?E nemogu. Njihove sankcije Rusima traju 100 godina?a Rusi sve jači i jači. Budaletine.

bager

26.08.2020. 18:37

Jedino da sad rusi ,zabrane prodaju te vakcine i uopste vakcine protiv korone zemljama EU velikoj britaniji,usa,kanadi i australiji,,pa neka oni sami prave svoje vakcine iii ukidanje sankcija i izvinjenje .

EvGenije

26.08.2020. 21:36

Nije daleko dan kad će Amerikanci uvesti sankcije Mercedesu, BMW-u, Folksvagenu, Tojoti... Ma svima koji su u nečemu uspešniji od njih. To se zove konkurencija na američki način.

Pantelija Coravi

26.08.2020. 23:49

E zaboli Ruse ona stvar sto ste im uveli sankcije,pa upravo su te iste SANKCIJE dovele do naglog jacanja i napredovanja Rusije u svim sferama,sa sankcijama i bez njih nikada niko vise Ruse nece stici ni stat im na put,MOCNI PUTIN je non stop bar 5 koraka ispred celog sveta