RUSKI LEKARI NEMAČKIM KOLEGAMA: Objasnite kako ste utvrdili da je Navaljni otrovan

Novosti onlajn

26. 08. 2020. u 15:52

РУСКИ ЛЕКАРИ НЕМАЧКИМ КОЛЕГАМА: Објасните како сте утврдили да је Наваљни отрован

Foto: Tanjug/AP

BOLNICA u Omsku u kojoj se lečio ruski bloger i opozicioni lider Aleksej Navaljni zatražila je od nemačkih kolega iz bolnice „Šarite“, gde ja sada na lečenju, da objave podatke na osnovu kojih su utvrdili da se radi o trovanju.

- Crpimo informacije iz svih dostupnih izvora, uključujući i zvanične predstavnike bolnice ‘Šarite’. Koliko juče uputili smo pismo klinici s molbom da nam predoče podatke laboratorijskih analiza na osnovu kojih su utvrdili da se radi o intoksikaciji inhibitorom holinesteraze - rekao je glavni lekar bolnice Aleksandar Murahovski u video-poruci objavljenoj na TV „Rusija 1“.

On je dodao da je bolnica u Omsku spremna da bilateralno razmeni podatke s nemačkim kolegama da bi se efikasno korigovalo lečenje Navaljnog i postavila dijagnoza.

Murahovski je precizirao da je dijagnoza „trovanje“ bila osnovna prilikom dolaska Navaljnog u bolnicu, ali da  laboratorijske analize to nisu potvrdile.

Foto: Tanjug/AP

On je dodao da su analize sprovedene ne samo u Omsku već da je biološki materijal, krv i urin, bio poslat i u druge nezavinse laboratorije gde je takođe dobijen negativan odgovor na prisustvo inhibitora holinesteraze.

Istovremeno, zvanična predstavnica nemačke vlade Ulrike Demer rekla je da nemački lekari, iznoseći zaključak o znacima trovanja Navaljnog, nisu bili pod političkim uticajem.

Ranije danas iz Kremlja su poručili da je i Moskva jednako zainteresovana za utvrđivanja uzroka onoga što se Navaljnom desilo.

Kremlj ne želi pogoršanje odnosa sa Zapadom zbog situacije sa blogerom Aleksejem Navaljnim i za to ne postoji nikakav razlog, izjavio je portoparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Peskov je dodao da u Kremlju ne znaju kako se razvijala situacija sa Navaljnim u protekla 24 sata.

Foto: EPA

Transport Navaljnog

Šta se dogodilo s Navaljnim

Navaljnom je prošle nedelje pozlilo na letu iz Tomska u Moskvu. Avion je hitno sleteo u Omsku. Opozicioni lider prevezen je u bolnicu gde je pao u komu. U početku se pretpostavljalo da je Navaljni otrovan nečim što mu je sipano u čaj na aerodromu.

Lekari bolnice u Omsku saopštili su da mu je zdravstveno stanje stabilno i da, prema rezultatima obavljenih ispitivanja, kod Navaljnog nisu pronađeni znaci trovanja, moždarnog udara, infarkta, infekcija, niti virusa korona.

Ruski bloger u subotu je iz Omska prebačen na kliniku u Berlinu na zahtev njegove supruge.

Kasnije su nemački lekari iz klinike „Šarite“, u koju je smešten Navaljni, saopštili da rezultati njihovih analiza ukazuju na to da je Navaljni otrovan supstancom iz grupe holinesteraza.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Sale

26.08.2020. 16:10

Ove bajke samo zapadne usijane glave sa ispranim mozgovima mogu da gutaju. A jedini koji bi imali bilo kakvu korist od trovanja ovog papagaja su njegove gazde, isto sa zapada. Ni Putin ni Rusi na ovoga nisu se čak ni osvrtali a kamoli da ga smatraju nekom pretnjom. Da jesu, nebi on sad odmarao u Berlinu.

VRLO JEDNOSTAVNO SU DOKAZALI

26.08.2020. 17:04

PREPOZNALI SU SVOJ OTROV. To je sve izmanipulisano, i sve je u interesu globalizma da sruse Trampa. Amerikanac Vajnberg (Weinberg) rekao im je u jednoj TV diskusiji u brk, da je 90% nemackih medija upereno protiv Trampa, i da su svi krenuli u njegovo rusenje. SOROSOVSKO-KLINTONOVSKA BAGRA NE MIRUJE.

bager

26.08.2020. 17:10

Bio je okruzen i ugoscen od svoji pristalica i saradnika,,ali i svojeg obezbedjenja ,tako da niko sa strane nije mogao da ga " otruje " i stavi mu nesto u pice ili jelo,,ili se je predozirao ili je svesno uzeo neku supstancu za " umrtjivanje " ,samo da mogu da pljuju po rusiji i sprovode americku politiku borbe protiv Rusije i njenog uticaja u svetu,,mali narkoman bi mesto predsednika ,,nece moci ,narod se ne slaze

MiR

02.09.2020. 22:35

@bager - Na jutarnjem letu za Moskvu mu se smucilo jer je verovatno popio neko sredstvo za bolju koncentraciju, pa se onako mamuran i mozda gladan predozirao. A kako mu je sada to samo Bog zna, jer je na letu za Berlin ili po sletanju dobio novicok. Nisu Nemci mogli nista manje da mu daju jer ne bi mogli da optuze rusku vladu, taj novicak navodno imaju samo drzavne vlasti.