NETANJAHU SE NE DA: Izraelska policija rasterala demonstrante

Tanjug

21. 08. 2020. u 09:06

IZRAELSKA policija rasterala je u četvrtak nekoliko desetina demonstranata okupljenih ispred službene rezidencije premijera Benjamina Netanjahua uoči skupa kojem je prisustvovalo više stotina njegovih pristalica.

НЕТАНЈАХУ СЕ НЕ ДА: Израелска полиција растерала демонстранте

Tanjug

Protesti se organizuju usred raskola unutar vlade jedinstva formirane u maju. Netanjahu i njegov bivši rival sada koalicioni partner Beni Ganc imaju vremena do 25. avgusta da postignu dogovor o budžetu da bi izbegli održavanje vanrednih izbora - četvrtih za manje od dve godine, prenosi AP.

Neki od demonstranata, uključujući bivšeg šefa unutrašnje bezbednosne službe Šin Bet, vezali su se za barikade pre nego što ih je policija odvezla i odvukla.

Pristalice Netanjahua su kasnije održale svoj skup sa jakim policijskim prisustvom, bez izveštaja o hapšenjima ili nasilju.

Demonstranti su ovog leta organizovali niz demonstracija pozivajući Netanjahua da podnese ostavku zbog optužbi za korupciju i kritikujući vladino postupanje sa pandemijom korona virusa i ekonomskim padom.

Foto: Printskrin

Policija se u više navrata sukobljavala sa demonstrantima i koristila vodene topove da bi ih oterala sa glavnih ulica i trgova, mada su poslednjih nedelja okupljanja bila mirnija.

Nedavne ankete pokazuju da Likud u velikoj meri vodi, a raspuštanjem vlade Netanjahu bi izbegao predaju mesta premijera Gancu u novembru 2021. godine, kako to zahteva koalicioni sporazum.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IRAN NEĆE ODGOVORITI: Okončani drektni međusobni sukobi Irana i Izraela