CEO GRAD POD MERAMA ZBOG JEDNOG ZARAŽENOG VIRUSOM KORONA: Kim DŽong Un ukinuo karantin

Novosti online

14. 08. 2020. u 10:13

SEVERNOKOREJSKI lider Kim Džong Un ukinuo je danas tronedeljni karantin uveden gradu Kesongu i okolnim oblastima, uveden nakon što je muškarac koji se vratio iz Južne Koreje prošlog meseca imao simptome korona virusa.

ЦЕО ГРАД ПОД МЕРАМА ЗБОГ ЈЕДНОГ ЗАРАЖЕНОГ ВИРУСОМ КОРОНА: Ким Џонг Ун укинуо карантин

Foto AP

Kim je saopštio tu odluku na sednici politbiroa na kojoj se razgovaralo o pandemiji korona virusa i odgovoru na poplave i obilne kiše koje su pogodile tu zemlju, prenosi Rojters pozivajući se na severnokorejsku KCNA agenciju.

Kim je naglasio da bi jače kontrole granica trebalo da ostanu na snazi i naredipo zajednicama da ne prihvataju nikakvu spoljnu pomoć vezano za prošlonedeljne poplave.

"Situacija kada se širenje korona virusa pogoršava zahteva od nas da ne prihvatamo nikakvu spoljnu pomoć za otklanjanje štete, kao i da zatvaranje granica bude jače", rekao je Kim.

Sa druge strane, ministarstvo za unifikaciju u Seulu saopštilo je da će i dalje pokušavati da pruži humanitarnu pomoć Severnoj Koreji zbog poplava, prenosi Jonhap.

"Nastavićemo da pratimo situaciju u Severnoj Koreji u delovima zahvaćenim poplavama", rekao je portparol tog ministarstva Čo Hej Sil.

U prošlonedeljnim poplavama oštećeno je 39.296 hektara useva, dok je poplavljeno i uništeno 16.680 domaćinstava i javnih zgrada širom zemlje, a oštećeni su i brojni putevi, mostovi i železničke pruge.

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja