VOZ IZLETEO IZ ŠINA: Najmanje jedan poginuo, desetine povređenih, 30 vozila i helikoptera hitne pomoći na mestu udesa (VIDEO)

Tanjug

12. 08. 2020. u 14:13 >> 15:59

U ABERDINŠIRU u Škorskoj došlo je do nesreće lada je voz iskočio iz šina, a škotska premijerka Nikola Stardžon nazvala je to "veoma ozbiljnim incidentom".

ВОЗ ИЗЛЕТЕО ИЗ ШИНА: Најмање један погинуо, десетине повређених, 30 возила и хеликоптера хитне помоћи на месту удеса  (ВИДЕО)

Foto: Tviter@DjThunderDragon

Nesreća se dogodila u sredu ujutru oko 9.30 po lokalnom vremenu. Kako prenose ostrvski mediji najmanje jedna osoba, mašinovođa, je poginula, a desetine su povređene. Strahuje se da bi moglo biti još žrtava.

Na licu mesta nalazi se 30 vozila Hitne pomoći, prenosi BBC.

Foto: Tanjug/AP

Na video snimcima kod mesta nesreće vide se policijska kola, ali i gust dim koji izbija iz voza, prenosi CNN.

Britanski ministar saobraćaja Grant Šaps rekao je da je sazvan hitan sastanak sa predstavnicima Železnice oko incidenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije