NEREDI U MINSKU: Policija rasteruje demonstrante svetlećim granatama

Tanjug

utorak, 11. 08. 2020. u 22:43

НЕРЕДИ У МИНСКУ: Полиција растерује демонстранте светлећим гранатама

Foto Tanjug

POLICIJA u Minsku upotrebila je svetleće granate kako bi rasterala okupljene demonstrante u zapadnom predgrađu Minska, javlja dopisnik agencije TAS S.

Oko 500 ljudi, uglavnom mladih, okupilo se u Minsku, kako dopisnik TAS S-a javlja, bez dozvole.

Belorusija je održala predsedničke izbore 9. avgusta i prema preliminarnim rezultatima predsednik Aleksandar Lukašenko dobio je 80,08 odsto podrške.

Nakon objave rezultata, izbili su protesti u Minsku i još nekoliko gradova.

Vlasti Belorusije saopštile su da je na protestima protiv izborne pobede predsednika Aleksandra Lukašenka uhapšeno oko 2.000 nezadovoljnih građana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da je 21 pripadnik policije i bezbednosnih službi povređen, od kojih je pet hospitalizovano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

vladimir

11.08.2020. 23:54

To su najobičniji ulični gangsteri, koji za sto evra dobijaju batine! I treba, jer sve je i jasno i čisto i ubedljivo i ne samo to - to nije "narod" već najobičnija FUKARA vidjena i kod nas!

Miki

12.08.2020. 07:38

Pogledajte sliku.Da li vidite strane plaćenike i provokatore?Isti su na svim protestima u svakoj državi.Način oblačenja i obavezan ranac na ledjima.Šta će im ranac?Pošli na fakultet!Mislite o tome.Lukašeno je diktator jer je 26 godina na vlasti. Pitanje za milion dolara.Kako se zove diktator u regionu koji je 30 godina na vlasti?