ZAHAROVA ODBRUSILA ZELENSKOM: Ne treba on da savetuje Belorusiju kako da živi

Novosti online

10. 08. 2020. u 15:28

UKRAJINSKI političari sa svojim tužnim iskustvom državnog udara i rušenjem zemlje, ne bi trebalo da savetuju Belorusiju kako da živi, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova reagujući na izjavu ukrajinskog predsednika o dešavanjima u Belorusiji.

ЗАХАРОВА ОДБРУСИЛА ЗЕЛЕНСКОМ: Не треба он да саветује Белорусију како да живи

Foto: EPA

- Zlatne reči ukrajinskog predsednika! Koliko dobro opisuju situaciju, ne samo u susednoj zemlji, već u svojoj sopstvenoj. Kako bi napredovala realizacija Minskih sporazuma da se ova izjava Zelenskog odnosi na Ukrajinu, a ne na Belorusiju, koja će sama odlučiti kako da živi - napisala je Zaharova na svom nalogu na Fejsbuku.

Prema njenim rečima, „ukrajinski političari sa svojim tužnim iskustvom državnog udara i rušenja zemlje ne treba ništa da savetuju“.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski ranije je, komentarišući situaciju u Belorusiji, izjavio da „svaki legitimitet dolazi isključivo od poverenja društva“, a „sumnje u takve razmere predstavljaju direktan put ka nasilju“.

Predsednički izbori u Belorusiji održani su 9. avgusta. Prema preliminarnim podacima CIK-a, predsednik države Aleksandar Lukašenko osvojio je 80,23 odsto glasova, dok je Tihanovska na drugom mestu sa 9,9 odsto.

Nakon zatvaranja biračkih mesta u više beloruskih gradova počeli su masovni protesti. Demonstranti u centru Minska postavili su barikade od kanti za smeće. Policija je na njih ispalila suzavac, vodene topove i svetlosne granate i potisnula demonstrante iz centra grada.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)