PUTIN ČESTITAO LUKAŠENKU: Šta je "veliki brat" poručio Minsku nakon burne izborne noći?

Novosti online

10. 08. 2020. u 11:48

PREDSEDNIK RUSIJE Vladimir Putin čestitao je Aleksandru Lukašenku na ponovnom izboru za predsednika Belorusije, saopštila je pres-služba Kremlja.

ПУТИН ЧЕСТИТАО ЛУКАШЕНКУ: Шта је велики брат поручио Минску након бурне изборне ноћи?

Foto: EPA

- Nadam se da će vaše državne aktivnosti doprineti daljem razvoju obostrano korisnih rusko-beloruskih odnosa u svim oblastima, produbljivanju saradnje unutar Savezne države, izgradnji integracionih procesa preko Evroazijske ekonomske unije i ZND, kao i vojno-političke veze u Organizaciji Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB). To nesumnjivo odgovara osnovnim interesima bratskih naroda Rusije i Belorusije - navodi se u telegramu-čestitke koji je Putin uputio Lukašenku.

Predsednički izbori u Belorusiji održani su 9. avgusta. Prema preliminarnim podacima Centralne izborne komisije, predsednik države Aleksandar Lukašenko osvojio je 80,23 odsto glasova.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!