PORAĐALA SE U TRENUTKU EKSPLOZIJE U BEJRUTU: Beba se rodila pod svetlima telefona, a onda su majka i otac krenuli u beg (FOTO)

Novosti online

08. 08. 2020. u 18:24

KAD bi upitali Edmonda Knajsera da opiše utiske sa rođenja svog sina, rekao bi da ga je u tom trenutku “drmao adrenalin”, ali ne zato što je mali Džordž njegovo prvo dete, već zato što je rođen svega nekoliko trenutaka nakon ogromne eksplozije u luci Bejrut, koja je maltene uništila bolnicu, uključujući sobu njegove supruge, piše Si-En-En.

ПОРАЂАЛА СЕ У ТРЕНУТКУ ЕКСПЛОЗИЈЕ У БЕЈРУТУ: Беба се родила под светлима телефона, а онда су мајка и отац кренули у бег (ФОТО)

Foto: Facebook

Edmond i njegova žena Ema prijavili su se u bolnicu Sent Džordž u utorak ujutro, spremni za porođaj. Dok je Ema čekala da se porodi, Edmond je odlučio da snima. U trenutku kad je ušao u sobu u kojoj je bila njegova žena čula se eksplozija i staklo sa prozora je popadalo na pod.

- Sve okolo se razbilo. Pomogao sam sestri koja je pala na pod ispred Eminog kreveta da ustane i onda odvukao nju sa krevetom na bezbedno mesto – priča Edmond.

Lekari i sestre su, kako kaže, bili veoma profesionalni.

- Započeli su porođaj kao da se ništa nije dogodilo – rekao je on, dodajući da su glavna operaciona sala, lekovi i instrumenti bili potpuno uništeni.

- Moja žena je morala da se porodi bez ikakvih lekova. Istovremeno, nije bilo struje pa su lekari i sestre držali mobilne telefone da je osvetle – naveo je Edmond.

On je potom otišao do svojih i Eminih roditelja koji su čekali sa druge strane bolnice.

- Bolnica se pretvorila u lavirint. Sve je bilo potpuno uništeno. Stavili su Emu na plastičnu stolicu i odveli je na parking, morali smo da prepešačimo 600 metara, ona sveže zašivena i sa bebom starom 10 minuta kako bismo ušli u auto i odvezli se na bezbedno – priča Edmond.

Njegova majka je povredila plućno krilo, ali je u stabilnom stanju. Kad su novopečeni roditelji izašli iz bolnice i odvezli se osam kilometara istočno do sledeće, bili su šokirani posledicama eksplozije.

- Nismo znali da je eksplozija bila toliko velika i da je toliko ljudi povređeno – rekao je Edmond, dodajući da su lekari i njegova žena “superheroji”.

- Lekari su mogli da se uplaše i odu, ali niko od njih nije otišao – istakao je on.

A otkako se mali Džordž rodio, lekari održavaju kontakt sa parom svakog dana.

- Bili smo kao porodica tamo na podu bolnice – kaže Edmond.

On i Ema su odveli svog sina kući u petak uveče, a Edmond ističe da je zadovoljan što je njegova porodica zdrava i na bezbednom.

U eksploziji u Bejrutu 4. avgusta u kojoj je sravnjena skoro čitava luka poginulo je najmanje 154 ljudi, a ranjeno preko 5.000.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)