HRVATSKA “IZVOZI” KORONU: I u Italiji novo žarište po povratku tinejdžera sa letovanja na Pagu

Tanjug

07. 08. 2020. u 19:01

DVE 18-godišnjakinje vratile su se u italijanski grad Padovu zaražene korona virusom posle letovanja u Hrvatskoj, zbog čega će 24 maturanata iz pokrajine Veneto biti u samoizolaciji, preneli su danas italijanski mediji.

ХРВАТСКА “ИЗВОЗИ” КОРОНУ: И у Италији ново жариште по повратку тинејџера са летовања на Пагу

AP photo

Oni su matursku ekskurziju proveli na Pagu, a svi iz odeljenja koji su išli na putovanje moraće da se testiraju na virus kovid-19, navodi Korijere dela sera.

"Poslednje leto zabave nakon srednje škole i pre odlaska na fakultet ili zaposlenja završava se na neočekivan način", piše italijanski list.

Dve devojke koje su zaražene virusom otišle su zajedno sa vršnjacima na izlet na ostrvo Pag u organizaciji agencije iz Breše, a u planu su bili izlasci u noćne klubove, festivali i druge vrste zabavnih aktivnosti.

Istovremeno, nemački mediji preneli su da su zdravstvene vlasti u Nemačkoj otkrile novo žarište korona virusa u distriktu Getingen blizu Štutgarta i takođe je reč o maturantima koji su se zarazili dok su bili na odmoru na Pagu.

Šef zavoda za javno zdravstvo tog distrikta Hajnc Pehler rekao je da se korona virus sve češće detektuje kod osoba koje se vraćaju sa Balkana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)