RUSKO NEBO NIKAD SIGURNIJE: Još jedan puk S-400 (VIDEO)

Novosti online

sreda, 05. 08. 2020. u 13:25

РУСКО НЕБО НИКАД СИГУРНИЈЕ: Још један пук С-400 (ВИДЕО)

Foto: AP

KOMPANIJA „Almaz Antej“ isporučila je Ministarstvu odbrane Rusije pukovski komplet protivavionskih raketnih sistema S-400 „Trijumf“ - drugi ove godine, saopštila je pres-služba kompanije.

Kako se navodi, svečana ceremonija predaje sistema održana je na teritoriji poligona Kapustin Jar u Astrahanskoj oblasti.

Nakon predaje vojsci, sisteme su dovezli na poligon gde su demonstrirali praćenje realnih vazdušnih meta, a takođe su izveli prvu paljbu.

Kako je istakao generalni direktor kocerna „Almaz Antej“ Jan Novikov, novi puk S-400 predat je Ministarstvu odbrane pre roka.

S-400 „Trijumf“, koji konstruiše i proizvodi koncern „Almaz Antej“, predviđen je za zaštitu od napada avijacije, strateških, krstarećih, taktičkih i operativno-taktičkih balističkih raketa, kao i balističkih raketa srednjeg dometa. Mobilni raketni bacači mogu se kretati i van puta. Istovremeno, vreme aktivacije iz inicijalnog položaja je pet minuta.

Ruska vojska je ove godine prvi puk S-400 dobila u martu.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu prošle godine je saopštio da će ruske oružane snage 2020. godine dobiti četiri puka S-400 „Trijumf“.

Ovi sistemi su trenutno na dežurstvu na Arktiku, u centralnoj Rusiji, kao i na jugu zemlje. Nisu poznati podaci o tome koliko sistema S-400 se nalazi u sastavu naoružanja ruske vojske.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Sale

06.08.2020. 07:21

Ne brinite vi, to što oni javno pokazuju tek je vrh ledenog brega. Šta i koliko toga čuva njihovo nebo čak ni američki špijuni neznaju, mada bi hteli.