U CELINI, razvoj 5G mreže neće uticati na organizam čoveka, pošto se organizam odlično adaptira na nove životne uslove, rekao je medicinski direktor servisa "SberZdravlje" Vladislav Mohamed Ali.

ZALIV tacka NET

19.08.2020. 04:12

@Dragan - Virus i magnetno polje nemaju nikakve veze, to sta vi pokusavate reci je budalastina. 5G je buducnost koja je neizbezna i niko ne treba da se plasi ovoga problem za zdravlje nastaje ako ste dugo vremena blizu magnetnog polja. Zapravo mnogo opasniji su izduvni gasovi i virusi koje prenosimo jedni drugima nego 5g

Goran Bras

05.08.2020. 09:37

Znaći da za sada nema dokaza o neštetnosti 5G ,sto bi bio preduslov za instaliranje kao pri svim aparatima za ljudsku upotrebu koji moraju imati Atest ,nego ćemo morati da se adaptiramo a do tada ,ko zna!

ZALIV tacka NET

19.08.2020. 04:17

@Goran Bras - Da se adaptiras na sta? Kod nas nema 5g mreze ni u najavi.... Cemu histerija kad se zna da 5g bazne stanice nisu nista mnogo opasnije od ovih 4g samo ce biti gusce rasporedjene a problem je recimo ako ti je pistavljena vrlo blizu tj na recimo 20m od stana. Skupstine stanara odbijaju postavljanje i nema razloga za histeriju. Za Srbiju je ovo sporedni problem, mi se davimo u drugim otrovima i djubretu... Nemamo osnovnu kulturu a plasimo se 5g mreza, kao da smo neko africko pleme jbt

Sidji do reke

05.08.2020. 10:05

Sta se mi srbi upinjemo iz petnih zila protiv 5G mreze kad smo zatrovali i zagadili sopstvenu zemlju a vamo kao brinemo za zracenje i telekomunikacione tehnologije.Beograd godisnje pusti fekalije u Dunav 81 hiljadu olimpijskih bazena...Pancevo i Azotara,NIS...dosta manjih fabrika zatrpava teske metale direktno u zemlju..smetlista uz reke..Vecina naroda na nivou razmisljanja "odnece reka"eto malo vi sto pametujete o 5G da pogledate svoje dvoriste.O radio i TV zracenjima,zemljinim magnetnim uticajima necu ni pricati...milion primera.

Saša

05.08.2020. 18:44

Sve je to preuveličano. U budućnosti novih tehnologija i svemirskih istraživanja, ko zna koliko G će se pojaviti. To je cena napretka.

Dejan

19.08.2020. 13:08

Sta fali 4G tehnologiji, cemu tolika zurba za novijom tehnologijom? Siguran sam da kad bi se gradjani Srbije nesto pitali da niko ne bi trcao za brzom tehnologijom koja vise i ne igra neku ulogu za gradjane.Nego ovo ocigledno nije potrebno gradjanima vec vladama i velikim kompanijama kojima je stalo da u sto kracem mogucem vremenskom intervalu prenesu sto je moguce vise podataka. Srecno preciznije pracenje kretanja stanovnika i bolje prikupljanje podataka uz pomoc nasih besplatnih aplikacija tako da imamo jos bolje reklame na nasim malim displejevima.