KRVAVE RUKE BRITANSKOG SAS: Ubijali su i ljude koji nisu pretnja, svedočenje o akcijama britanskih specijalaca

Novosti online

04. 08. 2020. u 00:37 >> 00:34

КРВАВЕ РУКЕ БРИТАНСКОГ САС: Убијали су и људе који нису претња, сведочење о акцијама британских специјалаца

Foto: Tviter@TPE_connect

Strahovi pripadnika britanskih Specijalnih vazduhoplovnih službi (SAS) da će se zbog ubistva nedužnih civila u Avganistanu biti procesuirani, obajvljeni su u mejlovima koje je visokom sudu dostavio jedan avganistanski civil, Saifulah Jar, koji zahteva istragu ubistva članova njegove porodice u napadu SAS-a.

Stariji oficiri britanske Specijalne vazduhoplovne službe (SAS) izrazili su veliku zabrinutost u mejlovima zbog jedinice SAS-a nazvane „skitnica“, koja je pogubila nenaoružane civile u Avganistanu 2011. godine, objavio je „Tajms“.

Navodni mejlovi otkrili su da su u periodu od tri meseca najmanje 33 osobe ubijene tok noćnih racija njihovih kuća i to nakon što su se predali.

U jednoj od poruka komandant SAS-a je rekao da „uznemirujući“ navodi podižu verovatnoću da su „pripadnici jedinice sprovodili politiku ubijanja muškaraca čak i kad oni nisu predstavljali nikakvu pretnju“.

Deklasifikovani dokumenti sugerišu da postoji „jeziv obrazac“ ponašanja jedinice tokom smrtonosnih noćnih racija.

Majlovi su navodno deklasifikovani nakon što je državljanin Avganistana Saifulah Jar tražio pravdu za četvoro njegovih rođaka ubijenih u jednoj od noćnih racija. Prema izveštaju, kad je sudija pitao ministra odbrane Bena Valasa zašto su ti dokazi ranije odbijeni, on je odgovorio da „nisu novi“.

„To nisu novi dokazi i ovaj istorijski slučaj je već nezavisno istražen. Ovi dokumenti smatrani su delom nezavisne istrage koja je zaključila da nema dovoljno dokaza da se slučaj procesuira“, navodno je rekao ministar.

Istrage protiv jedinice SAS nazvane „skitnica“ pokrenute su 2017. nakon što su se pojavile informacije da su ove trupe navodno počinile „ratne zločine“, ubijajući nevine civile u Avganistanu i falsifikujući izveštaje misija kako bi prikrili ubistva. Vlada, međutim, nije bila voljna da nastavi istragu, čime je izazvala optužbe za zataškavanje.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Ja sam

04.08.2020. 01:57

Где сте ви видели да је Енглез одговарао за почињена злодела у читавој својој крвавој историји??

Realist

04.08.2020. 02:01

Ovi su gori i od Fasizma, ubijaju neduzne ljude kako bi nosili mineralije i rudna bogastva tih zemalja, Ali bog im vraca, po svojo kazni Evropu je nagura terorizam koji se polako razvija a najveca kazna muslimanska Migracija koju je Merkel idiotskom politikom zarila noz u ledja, Migracija Rusi Ekonomiju Evrope i Hriscanstvo.

Anarhista

04.08.2020. 03:45

Оно што је израел за Иран, то је енглеска за Србе. Док то погано племе нестане са земље, свака прича је узалудна, никад из блата нећемо изаћи. Српски непријатељ број један, хитлер је нула за ове звери. Само Атомска Србина Спашава.

Bole

04.08.2020. 07:53

Наводни мејлови открили су да су у периоду од три месеца најмање 33 особе убијене токom ноћних рација њихових кућа и то након што су се предали. Ovo je malo nejasno. Sta znaci nakon što su se predali??? Sad pucamo na Britance a sad više nećemo, sad smo civili pošto smo se predali. Britanci su g teška ali iz teksta se vidi da su ubili one koji su prethodno pucali na njih.

zarko

04.08.2020. 11:39

sas ovci su kao i njihova javna i tajna vlada...u istoriji ne postoji tako okrutna i zla razbojnicka banda koja ima milijarde mrtvih iza sebe...od prelaska iz holandije do danas...treba ,humano ograditi celo ostrvo ,i pretvoriti u zatvor...